用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問聖母無玷聖心幼稚園好嗎? 小一派位如何? ...
go

請問聖母無玷聖心幼稚園好嗎? 小一派位如何? [複製鏈接]

回覆:smallsoso 的帖子

我姨甥女今年讀k1,佢讀得好開心,老師好錫佢,比之前n班的學校有愛心!功課暫時唔太多,都可應付。

之前我哋都擔心學校太傳統,唔適合佢讀,依家見到佢適應到,都比較放心!

回覆:littlebaby123 的帖子

學生真的很多,不過學校用埋小學部,地方好大,戶外空間十分足夠,一班再細分小組,每組十多人,每組有兩位老師,沒有net老師,只有一位菲律賓藉修女教英文!

回覆:littlebaby123 的帖子

學校唔太多b6,因我都接過好多次返學放學,唔太覺多b6,反而佢n班果間多啲!

michelle2307 發表於 14-3-7 12:51
Hi, my son is studying there in K1, but i think there are only 2 teachers for 1 class with 30 stude ...
哈哈, 係呀, 因我姨娚女成日提有兩位老師, 所以人手比例正如你所述!

回覆:cindynam00866 的帖子

老師非常有愛心,姨甥女升上k2,仍經常提及k1班主任,放學後常嚷著要找老師說bye bye!

英語一星期好像一堂,因不太清楚,需其他jm補充,據說由一位以英文為母語的修女教授。

總的來說,我姐姐對學校十分滿意,德育培育很不錯!

回覆:cindynam00866 的帖子

說漏了,師生人數比例,是正如你所提及!

回覆:MMMCBB 的帖子

剛剛看完姨甥女手冊,一星期四天普通話或英文,每日廿分鐘!

‹ 上一主題|下一主題