用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到太子明慧N班既offer letter?
樓主: wynnlitheboo
go

有無人收到太子明慧N班既offer letter?   [複製鏈接]

wynnlitheboo 發表於 13-12-11 11:42
我IN時老師話我無去簡介會, 叫我填問卷, 但我係有去同填左架囉, 我張枱得我同另一個B IN咋嘛, 但老師都好無 ...
我無報呢間, 剛見到你話插班都無份, 或會比下年offer? 唔通佢地今年full到一個位都沒有? 否則你黎插班一般都會收啦, 佢地都想收多份學費麻, 聽你咁講d miss咁無heart唔太好羅

回覆 happybbpig 的帖子

我係問過有無得插班先報架, 報名時老師都有話未必俾到插班, 可能係俾2014/15既位, 簡介會臨走時, 校長都突然醒起話歡迎2012年1-3月既BB報插班, 我interview完都再提醒老師話我係報2014年1月插班, 係interview我果個老師好似不在狀態, 不過見到其他既老師/嬸嬸都好親切架。

想問太子明慧會係幾時開始裝修擴充呢?

wynnlitheboo 發表於 13-12-12 15:31
回覆 happybbpig 的帖子

我係問過有無得插班先報架, 報名時老師都有話未必俾到插班, 可能係俾2014/15既位, ...
咁校長話叫你地報, 應該有位啦, 係咪個老師唔太清楚呀? 再唔係, 如仔好想讀, 打去問校長羅

yeah, i got the offer la

回覆:wynnlitheboo 的帖子

Am or pm ? 插班offer ?  Have to go tomorrow wo, congrat ar

回覆 hayleymama24 的帖子

Thank you, pm插班offer呢,星期六先註冊。下年二月過埋年先有學返

引用:yeah,+i+got+the+offer+la

原帖由 wynnlitheboo 於 13-12-12 發表
yeah, i got the offer la
Yeah!!! Congratulations!!!

wynnlitheboo 發表於 13-12-12 21:23
回覆 hayleymama24 的帖子

Thank you, pm插班offer呢,星期六先註冊。下年二月過埋年先有學返 ...

恭喜!小朋友二月一起做同學仔了!

回覆:有無人收到太子明慧N班既offer letter?

學校都收晒人,咁我哋D細B出年先in,係咪唔洗去呢?就算有位都收大Bwaiting先喇!

回覆 wynnlitheboo 的帖子

Not 插班。下年pn 。 重考慮比唔比錢

我前日都收到2月插班 PM offer, 星期六交$同做校服.

之前簡介會記得校長話直升K1, 但LEE度討論區好似有人話唔係直升,所以打去問, 係直升, 學校會再擴充, 叫我唔使擔心.

之前暑假上過PLAYGROUP, 都滿意, 所以其他OFFER放棄啦,

引用:我前日都收到2月插班+PM+offer,+星期六交$

原帖由 fillaHK 於 13-12-13 發表
我前日都收到2月插班 PM offer, 星期六交$同做校服.

之前簡介會記得校長話直升K1, 但LEE度討論區好似有人 ...
你地2月插班是否只得pm offer呀?如果係,我不寫信插班了,因9月返am class。

回覆:bibi0531 的帖子

未必,相信有更好offer時,一定有位走返出嚟

有冇人今日去660呀?

回覆 anthonet 的帖子

Yeah, 你係爸爸定媽媽, 你個係仔仔定囡囡呀?同埋係幾多月BB呀?

收到個price list, 真係估佢唔到, 竟然要收埋2014/15既註冊費, 但佢又無話2014/15係n定k喎

仲有呢, 佢有個格仔話d乜係幾多錢, 最後column話註冊費同學費, 支票抬頭寫乜乜乜, 但下面段野又話二月同三月既學費俾cash先, 直至整到自動轉帳, 咁究竟我用支票定cash呀

仲有諗緊校服要一套好定兩套好呢....

回覆 bibi0531 的帖子

你見我插到班就知多位啦, 間學校仲話擴充多少少, 即係又可以收到少少人, 所以絕對唔駛擔心

wynnlitheboo 發表於 13-12-13 10:12

Yeah, 你係爸爸定媽媽, 你個係仔仔定囡囡呀?同埋係幾多月BB呀?
1. 讀緊佢D一早都交左明年留位費, 沒有什麼特別.
2. AUTOPAY未得就要被CASH, 不用擔心, 妳什麼都唔需要理, 到時要交CASH就自然有通告給妳.
3. 如果小朋友未穩定, 買一套校服先, 因為校服及運動服是格天穿, 有時間洗. (不過如小朋友仍不會自己VV就最好多一條SPARE PANT, 如濕左學校都OK穿其他PANT, 不過最好PURE白色啦.

希望幫到妳.

wynnlitheboo 發表於 13-12-13 10:12

想問問d 雜費一個學期幾錢?

kiu_kiu 發表於 13-12-13 10:31
想問問d 雜費一個學期幾錢?

PN 無雜費, 食物是包的.  書費大約2000/學期.
K1要1800/學期雜費, 書費大約2970/學期

以下是明慧太子專頁, 有多小小資料給參巧
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2390175&extra=page%3D1

K1雜費同書費一個學期成4770

Marco2010  相比小學D書, 真係好貴.  發表於 13-12-13 11:46
‹ 上一主題|下一主題