用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日沙田樂基面試
樓主: 秋啪頭
go

今日沙田樂基面試 [複製鏈接]

回覆:QQDawn 的帖子

我選國際班係廣東話in, 我聽過同事話係random 老師interview,佢個女in K1,係用普通話,佢自己普通唔得,所以唔掂

引用:我都覺得一間房4張檯in有d迫,不過我又覺得

原帖由 新人物 於 13-12-02 發表
我都覺得一間房4張檯in有d迫,不過我又覺得佢入到房有張長檯,有一盤盤既積木俾小朋友玩下,到老師準備好就過 ...
你們的小朋友可不可以玩玩下即刻stop?由waiting room 去interview room? 去到interview room玩完肯收拾嗎?

回覆:puipui20030910 的帖子

Waiting room 和interview room的玩具係用來trap小朋友既,去到interview張枱就乜玩具都冇,小朋友點會肯坐低?老師走來同我個仔講,去嗰張枱玩,點知張枱乜都冇,我個仔即刻感覺被騙,想走人

回覆:puipui20030910 的帖子

我估佢想考小朋友可不可以在玩得好開心的時候,叫停可以即停,同埋睇小朋友會不會收拾玩具。第日返學時常出現以上情況。

回覆:ling.poly 的帖子

你是否自己揀英文interview ?

回覆:liukwanyuen 的帖子

認同!收生重點不在於小朋友是否識做/答晒所有問題,1月大B同我個6月B比較,我個B一定輸蝕。我個6月B由waiting room走冇扭計,到interview room 可以靜靜地玩積木,又肯收拾。去到老師張枱發覺乜都冇先唔肯坐低,我可以好短時間settle到佢既情緒,自問表現到俾老師睇我們係怎樣的家長。老公都好滿意BB表現,收唔收已經不重要,因為我已經有3個offer在手。

‹ 上一主題|下一主題