用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 高主教書院幼稚園部 2014-15年k1 am揮手區
樓主: manyjennifer
go

2014-15年k1 am揮手區 [複製鏈接]

引用:大家好,我小朋友有am++offer,+仔仔!! +

原帖由 月桂樹小姐 於 13-12-07 發表
大家好,我小朋友有am  offer, 仔仔!!
你好啊!nice to meet u

回覆:manyjennifer 的帖子

hi, 其實真係好多男仔架。。。大仔讀緊,全男班架。。唔知今年收得多唔多女仔呢?

引用:hi,+其實真係好多男仔架。。。大仔讀緊,全

原帖由 月桂樹小姐 於 13-12-08 發表
hi, 其實真係好多男仔架。。。大仔讀緊,全男班架。。唔知今年收得多唔多女仔呢?

...
其實課程算唔算谷呀?有冇需要在外補習或學咩技能呢?你大仔讀緊幾年級呀?唔知大唔大機會升返上高小呢?

回覆:manyjennifer 的帖子

我我覺得課程ok, 我唔覺好深...中文k1下學期要寫字,開頭阿哥就有啲吃力,不過習慣咗啦。
不過英文我有出去學。
校長話有升少優勢,會爭取多啲高小學位,我諗會比出面啲幼稚園大機會啲。

引用:我我覺得課程ok,+我唔覺好深...中文k1下學

原帖由 月桂樹小姐 於 13-12-08 發表
我我覺得課程ok, 我唔覺好深...中文k1下學期要寫字,開頭阿哥就有啲吃力,不過習慣咗啦。
不過英文我有出去 ...
唔該你啊!因為識得有k3高幼生入唔返高小,好擔心,反而收左好多出面拎好多獎的非高幼生,入唔返高小,唔知多唔多其他直資私小offer呢?

manyjennifer 發表於 13-12-8 17:37
唔該你啊!因為識得有k3高幼生入唔返高小,好擔心,反而收左好多出面拎好多獎的非高幼生,入唔返高小,唔知 ...
2014-2015 既k3畢業生才是高幼既親生仔女,雖然當中有不少係插班生

my son got pm offer and hope can change to am class
BTW, is there anyone know how much K3 students are accepted by the primary school this year?

Actually I am still stuggling as my son has another offer LH (Lohas) Eng Putonghua pm.  What do you think>

引用:my+son+got+pm+offer+and+hope+can+change+

原帖由 jw8200 於 13-12-10 發表
my son got pm offer and hope can change to am class
BTW, is there anyone know how much K3 students a ...
我都住將軍澳的,而且另有2線龍校offer,一樣上午班,好難揀,我自己就其他非龍校都已經唔考慮了,即已寫信叫學校放位,我諗我係你就唔難選擇

回覆:2014-15年k1 am揮手區

Hi, nice to meet you. I registered am offer for my son. ♔

引用:Hi,+nice+to+meet+you.+I+registered+am+of

原帖由 winy629 於 13-12-10 發表
Hi, nice to meet you. I registered am offer for my son. ♔
Hello. 你小孩是囝定囡呀?好高興認識你

......

我都係住TKO, 平時見舒太上午校車大約 8:20到維景, 車頭寫住高主教及蘇浙.

引用:Quote:manyjennifer+發表於+13-12-10+12:36

原帖由 oken 於 13-12-10 發表
我都係tko...請問知唔知校車線幾時會confirm上落點?thx
上次註冊剛巧遇到校車負責人,佢話將軍澳線有好多條線,基本上一上車就直去學校,調景嶺就7:50上車,8點幾就返到學校,放學就12:15回到調景嶺,其他線就唔知啦!

......

引用:thx..beautylion+&+manjennifer因為我聽返

原帖由 oken 於 13-12-10 發表
thx..beautylion & manjennifer

因為我聽返黎校車點有唔同講法,有d擔心要行好遠先上到車
未有人開啊!不如我們自己開返個2014年k1高主教group啊!

引用:Quote:原帖由+winy629+於+13-12-10+發表Hi,

原帖由 manyjennifer 於 13-12-10 發表
Hello. 你小孩是囝定囡呀?好高興認識你
son, 囝。

引用:Quote:原帖由+manyjennifer+於+13-12-10+發

原帖由 winy629 於 13-12-10 發表
son, 囝。
哈哈。。。原來我睇漏左你一早左已經講左係son

引用:Quote:原帖由+oken+於+13-12-10+發表thx..b

原帖由 manyjennifer 於 13-12-10 發表
未有人開啊!不如我們自己開返個2014年k1高主教group啊!
好呀。開埋 Whatsapp??

......

......
‹ 上一主題|下一主題