用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

dbspd second in [複製鏈接]

尋日朝懷著超緊張的心情到達一樓,我地早咗15分鐘到,見已有8個家庭等緊,最後等了一小時左右到我地小b,之後再有3家庭到達,以為學校會選大b多d,但見場內不小細細粒男孩子,共通點如下:。

1、坐得好定,真係個個超時等待都無發脾氣
2、個個都好多嘢講,我地忘記帶圖書畫冊解悶,但好彩阿仔不停講故事我聽
3、父母看似斯文有善,無人玩手機,哈哈!

面對三師會審,我又氣管敏感咳到停唔到,校長反而問我係唔係唔舒服,心想沒有口罩,死,點知校長話「保重身體」,多有善啊!父母各答一題,校長望住邊個問就邊個答,震震震......一分鐘左右父母離開,小b自己面對,我地未離開校長已開始發問,見小b一個人一點恐懼都沒有,還能夠鎮靜坐直回答,心想:就算最後唔收佢,我都覺佢好勇敢!十個叻!大約十五分鐘後出黎,見佢怕怕醜醜咁講番果2個main tasks的內容,更覚老懷安慰

10    0    0    0

回覆:dbspd second in

校長有沒有讚你仔仔做得好呀?恭喜你,似乎見得好呀

引用:校長有沒有讚你仔仔做得好呀?恭喜你,似乎

原帖由 English 於 13-11-22 發表
校長有沒有讚你仔仔做得好呀?恭喜你,似乎見得好呀
家長只有頭一分鐘見到三位大人物,之後就出去等小朋友,聽阿仔講佢做到果2個活動要求,但我地無宗教及舊生分數,好難。慶幸佢勇敢過我地

回覆 valerielee 的帖子

我地下星期in, 但我個仔唔系坐定定果種, 系超級好動及多咀, 希望唔需要等咁耐! interview完再分享! 謝謝!

If your interview is in the early morning then no need to wait too long.

valerielee 發表於 13-11-22 11:30
尋日朝懷著超緊張的心情到達一樓,我地早咗15分鐘到,見已有8個家庭等緊,最後等了一小時左右到我地小b,之 ...

雖然我個小朋友係女, 唔關我事, 但都登你地緊張.....加油!!!!

引用:If+your+interview+is+in+the+early+mornin

原帖由 tumtum 於 13-11-22 發表
If your interview is in the early morning then no need to wait too long.
Yes it should be fine if it happens early in the morning. Mine was scheduled at noon but we met the three VIPs at 1pm.

引用:回覆+valerielee+的帖子 我地下星期in,+但

原帖由 yeungyeung88 於 13-11-22 發表
回覆 valerielee 的帖子

我地下星期in, 但我個仔唔系坐定定果種, 系超級好動及多咀, 希望唔需要等咁耐! in ...
My son didn't stop talking at all. Don't worry. Most boys were talking 😄

看來學校較喜歡多說話,表現自己o既小朋友。我個小朋友也是下星期in, 佢係超多o野講o既小朋友,極唔怕醜

我仔仔係怕羞型,陪跑多!

gromityaya 發表於 13-11-22 16:42

又未必。學校給你小朋友一個機會,他一定有過人之處。努力~~

gromityaya  多謝你!  發表於 13-11-23 07:31

引用:我仔仔係怕羞型,陪跑多!

原帖由 gromityaya 於 13-11-22 發表
一定有過人之處才入到次輪面試👍仲有15日

引用:Quote:原帖由+English+於+13-11-22+發表校

引用:Quote:原帖由+valerielee+於+13-11-22+發表

原帖由 halflower 於 13-12-06 發表
唔好意思,想問下直資學校都有計舊生或宗教分嗎?
Dbspd係聖公會加分

‹ 上一主題|下一主題