用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 waiting list有幾大機會有offer?
go

waiting list有幾大機會有offer? [複製鏈接]

幫朋友問:下年讀k1,報左五間,暫時in左兩間,兩間都係得waiting list,而家好擔心

其實waiting list到最後有offer嘅機會有幾大?係咪通常要等到下年六月先知結果?

佢係元朗區

3    0    0    0

回覆:waiting list有幾大機會有offer

唔好抱咁大希望!因為有D学校唔比rejected的!

waiting都有機會架!我小朋友去年收到多封waiting信,我地寫信去求情,最終有一半有feedback話會收返,最終入讀心儀學校,所以不要心灰!

上年n班,4間waiting, 最後有1間offer 下午班

引用:waiting都有機會架!我小朋友去年收到多封w

原帖由 yokeeland 於 13-11-20 發表
waiting都有機會架!我小朋友去年收到多封waiting信,我地寫信去求情,最終有一半有feedback話會收返,最終 ...
請教收到waiting之後、咩時候寄求位信北學校?係唔係一收到waiting就寄我一個offer都沒有

回覆:waiting list有幾大機會有offer?

立即寫求位信,過幾個月又再寫,到了暑假差不多call waiting時再寫。加油

引用:立即寫求位信,過幾個月又再寫,到了暑假差

原帖由 Barbie_jj 於 13-11-20 發表
立即寫求位信,過幾個月又再寫,到了暑假差不多call waiting時再寫。加油

...
Thank u

回覆:waiting list有幾大機會有offer?

我經驗係9月尾開始就收到call,重要係幾個。不過我集中報筌灣區,唔清楚元朗區情況。

回覆 wkiwong 的帖子

我都係一收到學校的信,就立即寫,很喜歡的學校多寫幾封。很多學校到明年中,甚至開學前,仍然會打給後備生,因為有學生放棄學位,仲有一大段時間。

引用:回覆+wkiwong+的帖子 我都係一收到學校的

回覆 wkiwong 的帖子

我都係一收到學校的信,就立即寫,很喜歡的學校多寫幾封。很多學校到明年中,甚至開 ...
內容大致寫咩

我想問有無真實個案, waiting list後, 有offer 仲係上午班?

回覆 zoe@3510 的帖子

我就係喇!最後有AM、PM和全日班的OFFER

回覆 yokeeland 的帖子

你係啲人註冊後收到定再早啲?

回覆 ccMrsLo 的帖子

上年就係五月開始有學校打電話來,至七月中都有收電話,相信已經完成晒第一批學生註冊。

元朗區competition 好大喎,本身都唔多夠位,會唔會報多幾間穩陣d?

回覆:PanMada 的帖子

多謝大家嘅回覆,而家唯有盡量報多幾間

我上年報pn, 收唔到任何waiting變offer

waiting都有機會架!我小朋友去年收到多封waiting信,我地寫信去求情,最終有一半有feedback話會收返,最終 ...
請問內容要點寫?

Hihi...請問邊幾間有feedback呀?你!

‹ 上一主題|下一主題