用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 終於都in晒!輕鬆晒!嘆一句好無聊!
go

終於都in晒!輕鬆晒!嘆一句好無聊! [複製鏈接]

我咁大過人,都未試過in咁多
1.仲慘過見工,見政府工都無咁煩
2.仲慘過會考,日日等放榜,又沒有考試範圍
3.入到又慘,6年學費分分鐘仲貴過大學學費
總結一句:無聊,咁辛苦唔知為了什麼!

0    0    0    0

為仔女囉,冇辦法,現今做父母比以前做多十倍,都係希望仔女好,遊戲未玩完既,繼續努力啦.

回覆:終於都in晒!輕鬆晒!嘆一句好無聊!

當好似我咁in完得個吉仲覺無聊!壓力又大都唔知為乜!!

只可説無奈...既然選擇玩得呢個遊戲,就預左

唔使玩叩門,就呻辛苦. 6月睇吓其他人叩門, 就知咩叫苦

引用:我咁大過人,都未試過in咁多1.仲慘過見工,見

原帖由 peggyau 於 13-11-08 發表
我咁大過人,都未試過in咁多
1.仲慘過見工,見政府工都無咁煩
2.仲慘過會考,日日等放榜,又沒有考試範圍
是🈶一點無聊,總算玩過,是一種經歷!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

社會風氣所造成、是被玩的遊戲

回覆:peggyau 的帖子

好有同感呀!!!

引用:Quote:原帖由+peggyau+於+13-11-08+發表我

原帖由 Obiepapa 於 13-11-08 發表
是🈶一點無聊,總算玩過,是一種經歷!
無錯,係一種經歷,最弊係慘痛的經歷呢 真係好無耐,苦了小朋友同父母!

其實只玩靠luck or 計分的遊戲又係咪有意思呢及甘心呢!大可以大安旨意跟自己的校網派位的!完全冇壓力?(只是以事論事)

引用:其實只玩靠luck+or+計分的遊戲又係咪有意思

原帖由 moonychan 於 13-11-09 發表
其實只玩靠luck or 計分的遊戲又係咪有意思呢及甘心呢!大可以大安旨意跟自己的校網派位的!完全冇壓力?( ...
大抽獎點會無壓力,全靠運氣,咪仲唔甘心? 只可惜兩個遊戲都越來越難玩!

我未玩完 仲要玩多兩個星期 現在有星期六恐懼症  今日仲身體仲唔多妥 有感壓力所至 唔該快啲過左呢個月佢啦

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-11-08+發表是

原帖由 sh_yip 於 13-11-09 發表
無錯,係一種經歷,最弊係慘痛的經歷呢 真係好無耐,苦了小朋友同父母!

...
生活本來就是五味俱全,一帆風順的人生活安溢,成就總不會比能乘風破浪的高。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

呢個game令好多父母加速心臟病,個心係呢2個月總是乸住乸住,心情大上大落

簡直係折磨……每天都好似儍了不斷上EK, check信箱……心儀的又唔揀我哋……好有渡日如年的感覺。

引用:Quote:原帖由+sh_yip+於+13-11-09+發表無錯

原帖由 Obiepapa 於 13-11-09 發表
生活本來就是五味俱全,一帆風順的人生活安溢,成就總不會比能乘風破浪的高。

...
如果可以的話,我真係只想做一個一帆風順、生活安溢的人! 可惜天意弄人!

引用:Quote:原帖由+Obiepapa+於+13-11-09+發表生

原帖由 sh_yip 於 13-11-09 發表
如果可以的話,我真係只想做一個一帆風順、生活安溢的人! 可惜天意弄人!

...
現實總要面對,樂觀,自信

回復 Obiepapa 的帖子

我自問係一個非常剛強,同埋有鬥志的C9,但有時都有好頂吾順的時候,非常沮喪。

但冷靜下來,我仲係想講,我一定吾會放棄。只要小朋友願意,我一定戰鬥到最後,為佢揾一間最好、最適合佢的學校。

bckwong    發表於 13-11-9 22:37

查實成件事真係好無聊

有朋友個仔考了名校, 最後唔可以完成小學. 因為得了情緒病.
有朋友個仔入了普通既鄉下小學, 讀得好開心, 年年考全級5名.
鄰居個仔入左直資小學, 表面活動教學, 但遇到個老師成日話佢做得唔好, 佢好sad. 成日唔想返學. 朋友有好緊張d成績, 成日話佢未夠努力, 小朋友個樣成日都好心事重重. 黑眼圈仲好深, 我見猶鄰.
其實大家都應該量力而為. 無學校是一定好的.   
‹ 上一主題|下一主題