用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇細B已有N班OFFER
go

有冇細B已有N班OFFER [複製鏈接]

我個囡係細B,我知道可以讀到N班既機會好微,所以我幫囡囡基本上都報晒全沙田區有N班的幼稚園,但只有兩間叫我IN,仲要一間已經寄信比我話唔收,另一間就仲未有消息。
相反,見信其他BB已經有OFFER 同埋去左比留位費,我地就連INTERVIEW既機會都冇
真係有啲心UP....
有冇細B已經有N班OFFER呢?
   1    0    0    0

唔好咁灰啦,無N咪讀PG囉...一係就向D新校入手。有錢唔會無書讀我覺得。

9月5日b, 已有1間叫交留位費。不要灰心。。。

我個8月B,IN左幾間,前幾日已經收到REJECT LETTER ,仲要繼續等等等

回覆:有冇細B已有N班OFFER

其實細b要足齡先可以插班,真係想清楚係咪一定要俾小朋友讀n, 我姨甥仔係細b, 足齡插班,因為無開學時既適應班,一返學就俾老師抱入學校,結果佢一直討厭返學,而家k2返學都仲喊,我家姐好後悔俾佢讀n, 當然佢係個別例子, 但我覺得不要把n班看得太重,真的找不到n, 去讀pg學費都係差不多咋!同埋你可以等開學再問d學校有無位,因為有部分小朋友真的不適應(例如勁病)而退學!

引用:我個囡係細B,我知道可以讀到N班既機會好微

原帖由 candice1019 於 13-11-08 發表
我個囡係細B,我知道可以讀到N班既機會好微,所以我幫囡囡基本上都報晒全沙田區有N班的幼稚園,但只有兩間 ...
八月中B,in 左兩間,一間am offer , 一間未知

其實細b返n好惨,返pg機構既preschool可能仲學到野,因為師生比例低,我囡返preschool好開心,第日直接返k好過

Joball 發表於 13-11-8 13:11
八月中B,in 左兩間,一間am offer , 一間未知

請問你係邊區報架?THX

9月b... in 左四間。。2有am offer... 1間waiting list ... 1間未出result....

fishstoneb 發表於 13-11-8 13:31
9月b... in 左四間。。2有am offer... 1間waiting list ... 1間未出result....

好羨慕呀,我8月B都仲未有著落,好心急呀

太細既b,一般唔會咁快同你in , 因為你點都要插班,所以係安排你夠兩歲先入學,依家冇offer 甚至冇interview亦係好正常,我個b(12月尾細b)上年交左兩份申請,結果兩份都到今年8月同九月先in,兩間都收插14年1月既n班...

回復 darichie 的帖子

係, 有機會咪in羅, 如盡左力咪讀pg一排, 或明年做超大b羅

eddie1626 發表於 13-11-8 12:21
9月5日b, 已有1間叫交留位費。不要灰心。。。
好喎, 邊間啊?

引用:9月b...+in+左四間。。2有am+offer...+1間w

原帖由 fishstoneb 於 13-11-08 發表
好叻呀!我仲以為細B只有pm offer咋!可以分享下邊間有offer 嗎?

十月b, in 左兩間,一間PM offer, 一間未出result

引用:Quote:Joball+發表於+13-11-8+13:11+八月中

原帖由 QQDawn 於 13-11-08 發表
請問你係邊區報架?THX
藍田

引用:十月b,+in+左兩間,一間PM+offer,+一間未出

原帖由 花師奶2012 於 13-11-08 發表
十月b, in 左兩間,一間PM offer, 一間未出result
我個仔都係十月B, 仲以為細B要遲啲先有得in㖭!請問邊間咁快有得in 呀?

Oct BB, 2 inerviews, 2 offer

引用:Oct+BB,+2+inerviews,+2+offer+

原帖由 rehtom 於 13-11-08 發表
Oct BB, 2 inerviews, 2 offer
好叻吖!我個仔明天才第一次interview咋!邊兩間有offer呀?

Nov b, pm offer

‹ 上一主題|下一主題