用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 神召第一小學暨幼稚園有結果
樓主: ktgps
go

神召第一小學暨幼稚園有結果 [複製鏈接]

回覆:神召第一小學暨幼稚園有結果

好大機會讀

我也是上午班!現在每間學校多多少少都有b6..... 我就此問題,問過現在有小朋友讀緊k1的家長, 佢同我講唔覺有太多; 一日未開學,一日都未知實際情況既

我聽個家長講,學校在開學前會安排適應班,建議我上,睇下學校實際情況,也看看學校適唔適合小朋友;如果真的發現不妥,也可安排開學前跳船!

引用:Quote:原帖由+csy_0101+於+14-01-10+發表我

原帖由 2299 於 14-01-10 發表
你有識神召家長?可分享下嗎?
我認識的媽媽有3個小朋友都在神召會讀書,而媽媽本身有些兄弟姐妹以前也是神召會畢業,她告訴我學校很多老師也是校友,所以好似大家庭,氣氛融洽。由於採小班教學(上午每班約15人;下午班更少),而且開學前有適應班,所以基本上未開學,就算唔同班,老師們已能認識晒大部分小朋友;媽媽有個小朋友較頑皮,坐唔定,學校特別派一位老師坐在小朋友旁照顧/提點,很貼心!

雖然學校有小學support....我認識的媽媽告知反而很少同學選擇直升,理由是直資,要交學費;她告訴我學校小學派位很好,因為很多學生都住在學校附近,屬34校網!

温馨提示:今周要交書簿雜費喇!

會!5月17日!希望到時小朋友玩得開心!!

引用:Quote:原帖由+csy_0101+於+14-04-01+發表會

原帖由 2299 於 14-04-09 發表
我呢個星期日上,佢分兩批?
我女女5月17日才返學校,請問上周學校安排怎樣?

‹ 上一主題|下一主題