用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 急!自組基督教服務處13/2觀塘playgroup(bb約14個月大) ...
樓主: koderek
go

急!自組基督教服務處13/2觀塘playgroup(bb約14個月大) [複製鏈接]

Re: 自組基督教服務處playgroup(bb約14個月大)

各位家長,
今日已將參加者清單email比基督教服務處廖太.  因為佢放假, 我聽日會同佢通電話, 問吓有咩要預備同注意, 聽晚再係呢度通知各位.
有咩意見請提出.

pc9,
明白.  有咩決定請知會我.  Thanks.

Barbarasin,
妳囝囝8月未夠兩歲就比佢返幼小班喇.  我就諗緊囡囡12月夠兩歲先比佢插班.

Re: 自組基督教服務處playgroup(bb約14個月大)

koderek,

Thanks a lot !!
地點無問題, 觀塘都 OK。

Hi koderek,

我打算比仔仔學下返學生活,
再打算比唔比仔仔來年2006報讀幼稚園〔做細仔〕,
今年年尾去面試!

至於playgroup地點,我仲考慮中!現在有幾多人玩呢?

Barbara

今天聽了廖太的意見.她都認為我孩子不適合在這班.
所以我不參加了.
真不好意思.

你們玩得開心D.

我想如果有歲半BB想參加,便可以自組一班.   

Re: 急!自組基督教服務處13/2觀塘playgroup(bb約14個月大)

各位家長,
真係對唔住:cry: , 我今日再confirm廖太, 原來開班地點係觀塘.
最新o既參加清單係(13/2  3:15~4:15pm觀塘翠屏道觀塘社區中心開班):
1/ koderek, 14個月大囡囡 confirmed
2/ pc9, 17個月大囡囡 不ok
3/ 咕怪媽媽, 13個月大囡囡 不ok
6/ May1217, 14個月大囡囡 不ok
8/ Barbarasin, 14個月大囝囝
11/ EggR, 12個月大囝囝 confirmed
12/ Daphne^^, 13個月大囝囝
13/ Kaire, 14個月大囝囝 confirmed

考慮緊o既家長, 請回覆係咪Ok.  其它家長有興趣嗎?  可以pm或email留電話等我講解都得(因為我返大陸收唔到電話).  Thanks.

Re: 急!自組基督教服務處13/2觀塘playgroup(bb約14個月大)

Hi 2001122,
歡迎妳加入, 不過妳囝囝同大家年齡相差大, 怕妳囝囝悶親.

Hi pc9,
完全明白.

Hi koderek,

轉了地點我都無問題,我仲想加多我一位
朋友的女兒,她是2003年11月22日出世,
一齊玩!

Barbara

各位參加自組觀塘playgroup家長,

最新參加清單:
1/ koderek, 15個月大囡囡
2/ Barbarasin, 14個月大囝囝
3/ EggR, 12個月大囝囝
4/ Kaire, 14個月大囝囝
5/ 鄭太, 15個月大囡囡

已將最新參加者清單email給基督教服務處廖太.

13/3/05當日下午3:15pm, 請帶填寫好之"活動報名表"$1500支票(未成為會員請於表上注明"申請為會員", 並附$65支票, 不需另行交"會員申請表").  劃線支票抬頭寫上「香港基督教服務處」.  地址觀塘翠屏道17號觀塘社區中心5樓觀塘幼兒園, 位置可參考: http://www.hkcs.org/edcb/dcc/dcc-info/i-ktdcc.htm

基督教服務處廖太提醒, 小朋友要睡眠充足, 穿著有防滑膠粒襪; 另外13/3為第一堂, 20/3基督教服務處舉行活動將暫停一次.

到時見.   有問題可致電給我.

Hi,

請問要唔要帶相片入會!

Barbara

Hi Barbarasin,
廖太冇講過喎...唔駛呱.
聽日見.
Barbarasin 寫道:
Hi,

請問要唔要帶相片入會!

Barbara

Hi May1217,

好開心,但係我個仔無奈性,之後掛住喊!
激歹匕我!!!

Barbara

Hi May1217,
我太太同囡囡都玩得好開心喎.

koderek,

唔好意思, 因我現在才看到你們的留言, 知道已遲了, 請問可否幫忙回覆我以下的問題呢 ?

1) 有沒有最細年齡要求呢 ?
2) 下1班將會何時開始接受報名同上課呢 ?
3) 是否會員會優先呢 ?

wongcheukying,

1) 最細6個月
2) 下一班會開始報名同上課時間好似4月尾, 最好打電話問吓
3) 我所知係已正在參加o既優先

想知道多d可以睇網址:www.hkcs.org
click入"教育及訓練", "親職教育中心", "親職通訊"

koderek,

唔好意思, 仲有些問題, 可唔可以容許我再問呢 ?

1) 其實你們是自組參加 ? 還是組織本身有課程在指定日期開始, 你們報名參加呢 ? 我不太明白你們參加的形式.

2) 是$1500多少堂呢 ?

3) 你們是否每個星期六在組織指定時間上課的呢 ?

wongcheukying,
1) yes, 自組參加.  雖然自組, 還要與基督教服務處配合時間地點; 原定的課程已於1月開始了
2) 共十堂
3) 每個星期日下午定時上課

koderek,

well noted w/tks.   我會再打電話去問問的, thanks.     
‹ 上一主題|下一主題