用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華明早公布2nd in 名單
go

英華明早公布2nd in 名單   [複製鏈接]

祝各位好運。
   2    0    0    0

As I know, most St Cat's students have second interview

引用:我唸間間幼稚園都有嘅,不過我識好多St+Cat

原帖由 VCbaby 於 13-11-02 發表
我唸間間幼稚園都有嘅,不過我識好多St Cat有second interview
St Cat人多嘛!

回覆:Bean2012 的帖子

我唸間間幼稚園都有嘅,不過我識好多St Cat有second interview

回覆:英華明早公布2nd in 名單

引用:回復+erniewellie+的帖子 記得當年校長親

原帖由 Kingkong123 於 13-11-02 發表
回復 erniewellie 的帖子

記得當年校長親口告訴我, 約有120 位給Form A 表申請者, 有餘下30 位留比Form B  ...
上年收回書院舊生,其實唔多。哥哥讀繁比較多D。但最後要看小朋友“質“加父母怎教小朋友。所以,咩form的機會成本是一樣。大家隨緣,不要太大壓力。

點解條路好似好漫長咁,完全未見到盡頭!雖然英華有2nd in,但係成千人再揀,機會好微,就算入到,又要再過第三關,如果最後唔成功。。。就要玩大抽獎。。。大抽獎抽得唔好。。。又要玩叩門

回復 erniewellie 的帖子

記得當年校長親口告訴我, 約有120 位給Form A 表申請者, 有餘下30 位留比Form B - E, 但現在不知有否改變了 !

回覆:英華明早公布2nd in 名單

有冇爸爸係舊生,可以上黎報下料

上年簡介會有講過爸爸係舊生,是一定會有2nd in。
不過,今年的簡介會,就無再講過,隻字不提,唔知係咪有變。
可能,要等的爸爸舊生上來報料先知!

引用:Quote:coach888+發表於+13-10-31+09:55+1-3

原帖由 All_is_well 於 13-11-01 發表
1-34係有哥哥讀緊的。所以一定會有2nd in 同埋 3rd in機會的。但最後就唔一定收的。

...
咁果啲得爸爸係舊生呢?也是一定入到2nd and 3rd in 嗎?

引用:請問有冇讀緊小一而今年再以大仔身份再考呢

原帖由 yw270 於 13-11-01 發表
請問有冇讀緊小一而今年再以大仔身份再考呢間嘅小朋友?
英華只限K3申請,讀緊小一不能申請

luluhaha 發表於 13-11-1 00:12
我仔無乜笑容也唔會事事講唔該,學術也麻麻,唔系名幼,也入左2nd,正如校長講乜類型學生都收D?系真就好lo ...

想信你仔仔一定有他可取之處,不然校長不如大抽獎咪算,何必搞咁多花神。

coach888 發表於 13-10-31 09:55
1-34係有哥哥讀緊的。
另外,問左學校係會有3rd in 的,31/12 是寄信通知2nd in 的result ...
1-34係有哥哥讀緊的。所以一定會有2nd in 同埋 3rd in機會的。但最後就唔一定收的。

請問有冇讀緊小一而今年再以大仔身份再考呢間嘅小朋友?

回覆:wfamily2003 的帖子

不會。

請問各位jm,想問學校是否會再個別出信通知幾時有2nd?謝謝!

hoihoima 發表於 13-10-31 23:43
回復 SeptKid 的帖子

"我無份, 但有幾位同學有, 唔係名幼, 係學卷幼稚園, 我諗佢地係會選醒目有笑容又有禮 ...
我仔無乜笑容也唔會事事講唔該,學術也麻麻,唔系名幼,也入左2nd,正如校長講乜類型學生都收D?系真就好low

引用:原來Daddy+睇錯咗個number+!!+原來係有得in

原帖由 Ericalaw1026 於 13-10-31 發表
原來Daddy 睇錯咗個number !! 原來係有得in !!
我都很傻,昨晚記熟了囝囝的號碼,今朝一早立即上網 check, 見到他有得 second in, 開心得很。到下午,突然心血來潮拿張 receipt 出來,一看,那號碼不是我一直記著的那個!心都寒埋,立即再 check,竟然,囝囝的號碼亦在那表上。我真烏龍啊!

jdhwangmom    發表於 13-11-1 11:12
hoichun0813    發表於 13-11-1 00:17
‹ 上一主題|下一主題