用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 york 收到信了
樓主: Toffee888
go

york 收到信了   [複製鏈接]

亦有人話YORK係肯俾錢就入到,
咁如果係既, D小朋友另既媽媽煩請放下位,
俾D有需要既人, 功能無量

cherryird  我讀左3年, 我個班同識得的媽媽都唔覺有b6喎, 可能佢地自己一班啦  發表於 13-10-23 09:07
luckyveronique  York好多B6架,所以勸您唔好考虑了  發表於 13-10-22 18:14

luckyveronique  York好多B6架,所以勸您唔好考虑了  發表於 昨天 18:14

之前去IN時雖然都有見過有B6,
但為數唔多,
咁我想問, 實際B6約佔幾多呢?
THX

cherryird : 多謝你既回覆...
其實之前我去INTERVIEW既時候都見到有B6,
不過為數唔多...

cchowls 發表於 13-10-23 15:25
I attended interview 2 weeks ago. There were lots of b6... around 50%. Some of them had no manner.  ...

你IN既係呼咪K班?九龍塘?
之前我去好少...

次次有YORK既POST既收場都差不多...
正反兩方講既野都係差不多...
呢個學校真係好得意, 令到D家長愛恨分明,
而且都難轉感覺...FUNNY

drivertang 發表於 13-10-28 13:46
york 唔係明碼實價? 海鮮價? 每月比學貴會唔同? 你咪嚇我好喎...

我準備interview 架喎,, 你咁講嚇到我唔 ...

唔駛擔心, 佢學費幾多, 有咩駛費都會俾資料既,
的確都有好多OPTIONAL 既收費, 不過講明係OPTIONAL既,
咪睇你要唔要囉~要就俾, 唔要就自己搞囉...
其實D人講咁多鬧咁多, 都係因為個校長既決策問題...
你去IN左先講啦~收先再打算...唔好自己嚇自己

drivertang 發表於 13-10-28 14:14
即係好似去大家樂打邊邊咁,, 基本個火鍋幾錢就幾錢,,你想加多碟牛肉,, 雲吞食飽D就再加錢...
甘既收費好正 ...

其實都係睇自己點去思考件事...
當然一間學校梗有好同唔好,
不過呢間學校都叫特別啦~
D人既喜惡好分明...D人講完當多個參考, 自己感受下先囉...
上面BALL_B116 已經係間學校既家長啦~佢講既錢銀點收準確好多...
實有家長讀完YORK後幫小朋友轉校咖,
但少見轉左學校果D上黎小晒鬼咁...
咁我覺得間學校會俾機會細B,
真係俾左個定心丸俾我呢D細B家長咖...

b笑 發表於 13-11-8 16:32
今年做了york的用家(國際am), 意見如下:

1. 小朋友面試york時表現不好, york也收, 我相信是合理的, 因面試 ...

睇到你講第4點, 我都有d安心。好多學校處理呢d事都處理得唔好, 又唔會第一時間俾家長知。好似有個post, 媽媽post左小朋友臉都傷晒, 但又唔知咩事, 令人嬲之餘亦好無助。

真係睇到都覺得煩,唔buy間學校無所謂,你咪講下自已觀感當交流囉,都見唔少jm係咁。但下下都係到唱衰(仲要唔認) 就堅煩,下下追住自已覺得唔好嘅學校嘅post,  難令人理解。竟然你朋友嘅小朋友讀完都無咁多野你到講,人地點俾錢出去又開你咩事…難道d錢係你到拎出黎?!

回復 confidence 的帖子

回覆人無問題,但你講嘅同你做嘅已不符,
竟然用家已係『自我陶醉』 (雖然我未係用家),
而你又有自已的堅持, 都係無謂時間同心神係d唔適合嘅人同事上…
‹ 上一主題|下一主題