用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍方方樂趣幼稚園 懇請方方的家長分享下好的一面
go

懇請方方的家長分享下好的一面 [複製鏈接]

2    0    0    0

回覆:懇請方方的家長分享下好的一面

有咩負面野?
我都好滿意,囡囡好鐘意老師,成日返屋企唱老師教既兒歌唐詩,但比較被動,少影相,少講學習情況
但我囡好鐘意返學,又好鐘意老師同ee

引用:有咩負面野? 我都好滿意,囡囡好鐘意老師

原帖由 hazetcc 於 13-10-08 發表
有咩負面野?
我都好滿意,囡囡好鐘意老師,成日返屋企唱老師教既兒歌唐詩,但比較被動,少影相,少講學習 ...
同樓上一樣,小朋友已經很喜歡返學,很喜歡老師各人. 只是學校與家長們也較低調,沒有得到太多既feedback 同 comments.

我小朋友都好喜歡方方的老師同返學,最重要係小朋友真是學到很多知識,課程都唔算淺架!

我小朋友都好喜歡方方的老師同返學,最重要係小朋友真是學到很多知識,課程都唔算淺架!

....

回覆:彤彤baby2008 的帖子

我囝12月B,性格屈強,自問算屬難攪一類,但我覺得方方handle 得幾好,我囝今年1月插n1,而家返緊k1,囝囝返得開心,學術我滿意。K1日日有功課,但好簡單,次次做完阿囝都追問仲有冇。

回覆:halflower 的帖子

....

方方好架,我個囡之前讀PN班,倆位班主任都好有愛心,課程一啲都唔淺,雖則而家K1我哋轉咗英文幼稚園,但之前阿囡係讀得好開心架!

路過的….

彤彤baby2008,都唔係呀…你讀緊都話/踩方方唔好…” 同普通幼稚園學生比較⋯差別不是太大
沒有回家唱英文兒歌,只會唱普通話兒歌。連廣東話兒歌都沒有唱!” Refer to this link comment:-
http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D3&page=2

你講得好啱呀…”大家講到好好又點。讀過你就感受到啦!” 好唔好見仁見智,咩野先係好?….”教得深唔代表識” 我都好認同” 最重要睇
小朋友吸收能力”…有啲小朋友媽媽話..” 我囝囝返學半年普通話、英文、廣東話歌喺屋企成日唱。”
仲有其他小朋友媽媽話“我仔不停唱英文歌,普通話歌喎”  但有媽媽話” 沒有回家唱英文兒歌”.. All comment come from this link: - http://www.edu-kingdom.com/forum ... page%3D3&page=2

halflower , 我諗最重要係教小朋友禮貌, 唔好講” 多餘”!!! 如果唔係你問小朋友肚餓嗎? 佢會答阿媽” 你問都多餘”….

每間幼稚園都有人說好,有人說唔好,因要視乎你小朋友是那一type、家長要求什麼、遇到那一位老師是否match 到你和小朋友。而我自問仔仔返學好開心,老師handle 我12月細B好好,加上我囝囝不是easy going 一類,所以我覺得佢地好有經驗。我覺得好所以比佢繼續讀K1。但我只講適合我小朋友、啱我要求,衷心給你分享。

....

....

....

回覆:halflower 的帖子

Sorry! 最近心情非常差!

回覆:彤彤baby2008 的帖子

relax!彤彤baby2008。其實你囡囡考第一已經叻過好多人,唔好俾太大壓力自己。難得你不只看小學版,還有看方方版,真難得。其實可能K2/K3重抄寫多過唱遊,我有D friends既小朋友都

回覆:hs_mama 的帖子

唱少左歌(不是在方方讀書的)。

‹ 上一主題|下一主題