用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 West Buckland School
樓主: helloahwai
go

West Buckland School [複製鏈接]

回復 Taimum 的帖子

Thx a lot!!!!
Patrick Tsang

回復 tsangkashing 的帖子

昨晚跟阿仔skype,佢話參加左Boyer representative選舉,即代表boarding house對外開會,Chinese和European各選1人,兩組都各有3人參選,我跟他分析機會不大,因他是新人無經驗,但都唔緊要,取經驗來年再試!今早收到他whatsapp留言,他竟然成功被選出,比另一位Chinese同學多1票,阿仔好開心!

Taimum:
                     恭喜妳!真替妳和囝囝開心!妳開心之後一定覺得很欣慰,因為囝囝真的很清楚自己到英國讀書的目的,沒有白費妳辛苦為他預備的一切。Proud of him!!
Patrick Tsang

回覆:Taimum 的帖子

你仔好叻仔呀,亦可見佢已很適應學校的生活。離鄉別井的決定沒有錯。

梁媽媽

回復 tsangkashing 的帖子

真係開心和安慰!希望您仔仔將來都快快適應和投入!

回復 梁媽媽 的帖子

其實阿仔D英文仍未太適應,當然比剛開學時有進步,所以我真很佩服阿仔,佢完全唔怕敢去試!不過佢有講學校老師好好,上堂時若答得唔好,老師都會好間接改正您,唔會正接話您令您失信心!

你好。我的兒子也申請了West Buckland SchoolYear 10, 作了文及將會做Skype interview, 得知你的兒子也是讀這間學校, 可否吿知這校學習氣氛怎樣?一班有多少人?星期六及日會否有活動可參加?謝謝!

Simon-mama 發表於 13-10-19 22:38

你好。我子也申請了West Buckland SchoolYear 10 作了文及將會做Skype interview ...

我暫時聽阿仔講都ok, 因year10會分科,約每班10~15人,星期六會出town,中午會回校lunch,  下午boarding會有活動,例如:游水、衝浪、騎馬、cinema trip 或 球類活動,不過自由参加,我阿仔入左rugby team,有時星期六上午會去其他學校比賽,星期日就得閒D,跟同學跑步、練rugby、篮球等!

佢唔收我仔, 唉!

回復 kotjoanna 的帖子

您阿仔今年考?Year ?

Year 9

我選了 Woodhouse Grove

Pls tell me how to apply, my son will study form six in UK in 2014

Thanks

bwmama

回覆 bwmama 的帖子

您意思阿仔下年想到UK讀書?
‹ 上一主題|下一主題