用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 博兒子入喇沙 雙非家長信錯教 入天主教校稱信基督教 ...
go

博兒子入喇沙 雙非家長信錯教 入天主教校稱信基督教 [複製鏈接]

0    0    0    0

懶都有得改, 蠢就真係冇得醫.

耶穌成日都被人擺上不同神台的. 跟隊都要睇龍頭係乜, 人排你又排. 快啲轉隊啦, 如果唔係趕唔切, 重要記得同佛爺單聲, 為仔好先出此策略, 事成之後必雙倍還神. 另外, 耶穌一定唔會介意的, 年終都收唔少依啲為仔死為仔亡嘅"罪人", 萬一"富貴", 佢都原諒你的.

醒目開學勳章

引用:懶都有得改,+蠢就真係冇得醫.+

簽名被屏蔽

回復 himching 的帖子

Haha... 真抵死
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+awah112+於+13-9-25+11:32+編

簽名被屏蔽

哈哈 ~

想問下係咪有 錢 就可以 "投資移民" 來香港架啦 ?

Marco-ma 發表於 13-9-25 13:47
哈哈 ~

想問下係咪有 錢 就可以 "投資移民" 來香港架啦 ?
Yes, no need for IQ test.....
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:博兒子入喇沙 雙非家長信錯教 入天主教校稱信基督教

「數月前」先轉,天主教一定冇可能比佢領洗。

Artie 發表於 13-9-25 14:22
「數月前」先轉,天主教一定冇可能比佢領洗。
香港天主教我唔敢講, 但偉大祖國成個神州大地內, 只要有人仔聽講冇野系唔比架,,,,,,

九龍城41校網也深受雙非家長歡迎。對喇沙小學情有獨鍾的雙非學童家長程太,兩年前由江西投資移民來港,租住何文田半山壹號二千呎居所,為表誠意,本篤信佛教的她數月前轉信基督教「博加分」,豈料「擺烏龍」,喇沙小學實為天主教學校,令她慨嘆「無辦法,依家都唔知點做好」。

前日看過標題,以為是新移民家庭,精神為之一振。近年新移民負面新聞聽得多,難得有積極進取之個案。

華人移民美加,邊個唔係竭盡所能將孩子送入名校。新移民來港,如果積極進取,不也是值得鼓勵麼?唔通躲在一二角,等社會救濟才好?

雖然,呢位雙非家長做事有點粗疏,但點都好,我都為呢個雙雙非家長鼓掌。

why didn't do research before take action?

太笨

"呢位雙非家長做事有點粗疏" --- 是否粗疏呢?還是講大話?

佢講咩大話呢?佢聽說入教有分加,就去入教,佢講咩大話呢?

你係呢篇,讀到邊隻字話佢講大話呢?講來聽吓!

再講,信耶穌,得水牛,都唔知有幾多人因此而入教。

這非非家長連專重宗教也不會,是人品問題。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.
‹ 上一主題|下一主題