用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York 畢業生的去向
樓主: bubblegummy
go

York 畢業生的去向 [複製鏈接]

回覆:cchls 的帖子

以前讀國際學校淨係識講英文國語,讀做年半york淨係講Cantonese. 我就算同佢講英文佢地用Cantonese 答我。york寫字ok講就麻麻。

醒目開學勳章

回覆:York 畢業生的去向

我囝今年小一讀陳守仁,係york讀國際班

回覆:loloyen 的帖子

我仔去左高主教

回覆:loloyen 的帖子

請問是国際班嗎?多同學仔去到陳守仁嗎?有另外上校外嘅興趣班嗎?

引用:我囝今年小一讀陳守仁,係york讀國際班 +

原帖由 loloyen 於 14-11-01 發表
我囝今年小一讀陳守仁,係york讀國際班
多同學仔去到陳守仁嗎?有另外上好多校外嘅興趣班嗎?

回覆 bubblegummy 的帖子

甘嚴重?你全部報了those top of the toppest schools?!

回覆:York 畢業生的去向

我囝上年York畢業,上年有四間offer....CKY, TSL, APS and SFA。York 是一間很好的幼稚園,不論是主流班或是國際班

引用:我囝上年York畢業,上年有四間offer....CKY

原帖由 tsehon 於 14-11-08 發表
我囝上年York畢業,上年有四間offer....CKY, TSL, APS and SFA。York 是一間很好的幼稚園,不論是主流班或 ...
你小朋友主流定國際?除左返學。有冇出去補習(例如普通話、英文?)

醒目開學勳章

引用:我囝上年York畢業,上年有四間offer....CKY

我囝上年York畢業,上年有四間offer....CKY, TSL, APS and SFA。York 是一間很好的幼稚園,不論是主流班或 ...
好叻吖

回覆:fathaha 的帖子

國際班,他也有上普通話及英文。

引用:國際班,他也有上普通話及英文。 +

原帖由 tsehon 於 14-11-09 發表
國際班,他也有上普通話及英文。
好叻呀!大b?請問仔仔係學術型嗎?平時点train佢?可以分享嗎?我都心儀tsl. thx

請問呢幾間小學中文名係咩?

‹ 上一主題|下一主題