用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳中學 band 1 or band 2
go

將軍澳中學 band 1 or band 2 [複製鏈接]

因為將軍澳這區的中學不太熟識,  希望大家能給予寶貴的意見讓我可以參考.

我想知道那間中學不是太谷,內容太深, 太重成績, 而是校風好, 重視品德的教育,
以及多元化發展, 讓學生能有機會發揮所長.
本人小朋友成績一般,  一直留意緊 "band 1 or band 2" 學校,   希望大家能給予寶貴的意見讓我可以參考.
   0    0    0    0

回覆:將軍澳中學 band 1 or band 2

有冇人比意見呀,我都想知。

我都想知

回覆:SSWONGSS 的帖子

我諗你的要求宣基是不錯的選擇,不算太辛苦,學校重學生品德,公開試成績不錯

kolun  HI  發表於 13-10-22 13:08

宣基太多人報,有冇其它可以提供?

順便一問, 慕德校風如何, 功課對b1尾至b2中會不會多同深?

景嶺幾好,呀女小一時,我已經問定校長,要點嘅成績先入到,因為眼見D學生幾乖;港台又介紹過教學特色,校舍靚又有泳池。

引用:景嶺幾好,呀女小一時,我已經問定校長,要

原帖由 hayamama 於 13-10-24 發表
景嶺幾好,呀女小一時,我已經問定校長,要點嘅成績先入到,因為眼見D學生幾乖;港台又介紹過教學特色,校 ...
將軍澳四大各有Fans, 景嶺及迦密少了聯系生,景嶺有2nd, 自行入到第二輪機會比較大

‹ 上一主題|下一主題