用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 香港浸會大學附屬幼稚園好唔好?
樓主: hello55
go

香港浸會大學附屬幼稚園好唔好? [複製鏈接]

引用:1)如入浸幼我諗家長一定要認同學校教育理念

原帖由 desmond100104 於 13-09-24 發表
1)如入浸幼我諗家長一定要認同學校教育理念, 佢的理念係好培養小孩自信/presentation/引發學習興趣等, 同埋 ...
你說的有自己道理!無一間最好學校!只有一間合孩子學校!我大仔好適合浸幼教學!由簡多次俾大仔仍會浸幼!但細仔就可多少少考慮

你大仔係咩性格呢?

anlywan 發表於 13-9-24 13:24
你說的有自己道理!無一間最好學校!只有一間合孩子學校!我大仔好適合浸幼教學!由簡多次俾大仔仍會浸幼! ...

引用:你大仔係咩性格呢?+anlywan+發表於+13-9-24

原帖由 desmond100104 於 13-09-24 發表
你大仔係咩性格呢?
anlywan 發表於 13-9-24 13:24
你說的有自己道理!無一間最好學校!只有一間合孩子學 ...
我大仔記性好、理解弱、遲語言、活潑、受教、開心快樂形、守規矩!

回覆 anlywan 的帖子

Anlywan 你好,
小朋友收到14-15全日offer,有一些問題想請教
1.老師都是很有愛心?小朋友會很開心上學?
2.今年全日班小學派位理想嗎?
3.全日班的半天英語教授對小朋友語文發展是否有很大幫助? 是NET ?

謝謝

引用:回覆+anlywan+的帖子 Anlywan+你好,小朋

原帖由 cowsheep 於 13-12-19 發表
回覆 anlywan 的帖子

Anlywan 你好,
老師超有愛心、孩子超喜歡上學!全好主動愛發言!
派位呢輪暫未知但也有一些同學考到不同直資!
語言發展很好尤其會話能力!英文會話能力比美國際學校!他們對住外國人也能用英文對答如流!這是我為細仔再讀番浸幼全日班原因!

回覆:anlywan 的帖子

請問英文是否一星期只有一堂?足夠嗎?女兒是怕羞妺,不太敢在一班人面前說話,會適合此稚兒園嗎?另外,是否小班教學?不想揀錯學校。萬分感激!!

Anlywan 謝謝你的回覆

Anlywan,
想問細佬妹是否必收?還只是加分?
致電學校問過星期六不用上課,沒有課外活動,通常家長日,旅行等是星期六或是平日?因我們要返工,怕要請很多假
‹ 上一主題|下一主題