用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 識人好過識字:一個真實例子
樓主: 奥脫福
go

識人好過識字:一個真實例子 [複製鏈接]

tmmythumb 發表於 13-8-2:46
am:一條官津、一條直資。

spcc 係直資,點可以入到官津條 stream ?

不入流呢句好貶意吓!我糸SPCC graduate,所以好吾like

引用:266+366

原帖由 NKpa 於 13-08-25 發表
266 366
咪搞,告唔入你要道歉㗎!

masterpiece 發表於 13-8-26 22:36
不入流呢句好貶意吓!我糸SPCC graduate,所以好吾like
你第一篇話 spcc 可以做次選,令我覺得你喺度講笑。

我咪同你講下笑囉,不過你覺得個 gag 唔得,我都無辦法。

spcc 既standing 相信已有公論,唔會因為我一句唔入流而有改變。

masterpiece    發表於 13-8-27 07:31
masterpiece    發表於 13-8-27 07:31

醒目開學勳章

引用:Quote:fion6406+發表於+13-8-25+16:49+如果

原帖由 ANChan59 於 13-08-26 發表
幾年前官津自行階段是收校長推薦信,現在改了嗎?
係建議中學不收,話不想增加小學老師校長的工作量

我女小學真係一封都不寫,除非係報直資

引用:Quote:原帖由+ANChan59+於+13-08-26+發表幾

原帖由 CrabPincers 於 13-08-27 發表
係建議中學不收,話不想增加小學老師校長的工作量

我女小學真係一封都不寫,除非係報直資
跟我所知一樣。

工作量是假,順得哥情失嫂意才真!最化時間是婉拒家長,所以有些學校只寫頭三名的推薦信,其他只是標準信一封,而且只此一封。如果是頭三名,要報SPCC會多一封。

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題