用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 留在嘉德麗,放棄樂基offer?
go

留在嘉德麗,放棄樂基offer? [複製鏈接]

真心問意見~
嘉德麗(上午班)已開學,班主任好好,眼見家長都好親切。但係樂基call waiting 比左下午offer~   
我係樂基fans~ 真係好恨入,但係下午班對於我來講,有好大問題,主要係接送方面有勁多問題~ 都仲未諗到解決方案~
而家眼見小朋友番學ok~ 又近屋企。而家只係為左自己好like樂基而放棄嘉德麗? 係咪好儍?
我知大家都話樂基學術好,咁嘉德麗呢? 我想知今年派位如何? 叩門情況如何?係咪真係好多人入到第一城胡素貞?

5    0    0    0

回覆:留在嘉德麗,放棄樂基offer?

樂基好好多唔同级数

引用:真心問意見~+ 嘉德麗(上午班)已開學,班主

原帖由 Don_Don 於 13-08-14 發表
真心問意見~
嘉德麗(上午班)已開學,班主任好好,眼見家長都好親切。但係樂基call waiting 比左下午offer~ ...
邊間樂基?

如果下午班會做成困擾,便算吧!幼兒園不是決定一切,最緊要大人小朋友舒服。

引用:Quote:原帖由+Don_Don+於+13-08-14+發表真

原帖由 lovebb2 於 13-08-14 發表
邊間樂基?
如是火炭或九龍塘校,我會去樂基。

醒目開學勳章

安排唔到,俾你都無用啦!

引用:如果下午班會做成困擾,便算吧!幼兒園不是

原帖由 meowymeowy 於 13-08-14 發表
如果下午班會做成困擾,便算吧!幼兒園不是決定一切,最緊要大人小朋友舒服。

...
Agree.

Really hard to decide... I would choose HKPS

引用:真心問意見~+ 嘉德麗(上午班)已開學,班主

原帖由 Don_Don 於 13-08-14 發表
真心問意見~
嘉德麗(上午班)已開學,班主任好好,眼見家長都好親切。但係樂基call waiting 比左下午offer~ ...
你收到邊間樂基offer?如果係九龍塘同火炭就梗係簡呢間啦,如果係碧濤可以唸下轉唔轉囉。

HKps of cos, no need to think

HKps of cos, no need to think

其實小朋友返定咗你又覺嘉德麗一切ok就無謂轉,最緊要就到自己,比你轉咗又係下午班咩都要再適應過。

一定係樂基,嘉德麗無得fight

其實就到返下午會好點,樂基好多課外活動都係下午放學後

回覆:Don_Don 的帖子

如果火炭分校一定讀~

我會選嘉德麗,名校不代表一齊。反而老師有愛心更重要。同埋都返得幾好,何必再自找麻煩

引用:我會選嘉德麗,名校不代表一齊。反而老師有

原帖由 wingxsunny 於 13-08-17 發表
我會選嘉德麗,名校不代表一齊。反而老師有愛心更重要。同埋都返得幾好,何必再自找麻煩

...
嘉德麗啲老師有愛心...... 唔信囉

完全唔洗諗. 一定係HKPS.  

還有你要諗下你想你小朋友將來讀什麼學校? 如果係直資, 私小.  更加要揀HKPS.  就算諗住讀津校, 萬一大抽獎沉底... 可以100% 肯定全部HKPS 小朋友都可以叩返頁頭一至三志願的小學.

而家揀幼稚園要諗埋小學先得.

好睇你要咩,你想小朋友語言環境好還是開心返學?
‹ 上一主題|下一主題