用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Smart Kids Club發聲百科全書
go

Smart Kids Club發聲百科全書 [複製鏈接]

1) Smart Kids Club發聲百科全書值得買嗎 ?現在一套24本要$12800, 用家可俾些意見我嗎? 2) 小兒只有兩歲半,現在買會否太早不適合? 3) 效果如何? 因書展前會加價,想盡早決定!勞煩大家 !

0    0    0    0

引用:值得買,套書起碼可以用到小學畢業! +

原帖由 Melody_BB 於 13-07-15 發表
值得買,套書起碼可以用到小學畢業!
你小朋友從幾歲開始用,成效如何呢?

引用:不如攞啲钱去上堂实际啲。睇得百科全书都大

原帖由 Ydot 於 13-07-16 發表
不如攞啲钱去上堂实际啲。睇得百科全书都大个仔啦,应该要睇字而不是靠支笔读比佢聽吧!

...
明白!所以我這新手媽媽要透過你們有經驗媽媽收集多啲意見!thx!
佢呢套嘅好處係點讀內容跟書上文字係完全唔同,係講解另一些資料,所以比較好!到大一點可自己閱讀時再吸收深層次一點知識!

回覆:Smart Kids Club發聲百科全書

好多謝您這詳盡解釋,我很認同你講法,父母伴讀非常重要!我囝囝專注力弱坐唔定,除了我想以教材培養佢閱讀興趣外,可以從而改善其專注力問題,且能啟發他自我學習!如能夠像你囝囝一樣懂得發掘問題同自己找答案,更加難得!現sales建議我囝囝兩歲半年紀每日只需花5~10分鐘陪佢點讀閱讀1個chapter便足夠!用家意見最實在,希望更多用家可給我寶貴意見!多謝!

Ydot 發表於 13-7-16 17:17
加上读书要有系统,像oxford path的有理念,一步一步学,不是一本厚厚的看吧,这样跟大陆嘢有什么分别?人 ...
Thanks for your comment! 這價錢真係可買好多書! 但我考慮到可36個月分期每個月供$3XX都可以接愛, 況且可用到小學畢業! 但有無必要睇咁多百科就係一個問題! 所以仍考慮中!

我都擔心自己keep唔到! 浪費金錢!

Oxford Path Primary 是適合初小嗎? 那麼我囝囝2.5歲是看Oxford reading tree 嗎?

引用:仲要睇支筆可唔可靠,試過易怀,再配,好貴

原帖由 剛果公主 於 13-07-17 發表
仲要睇支筆可唔可靠,試過易怀,再配,好貴,有些轉左分銷商,或停生產,或ungrade左新版,總之想買都買唔 ...
都係一個重要因素!謝謝提醒!

回覆:Smart Kids Club發聲百科全書

Thx

‹ 上一主題|下一主題