用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 培正中學 F1 2013-2014 家長交流區
樓主: SUSANNA
go

培正中學 F1 2013-2014 家長交流區   [複製鏈接]

回覆:培正中學 F1 2013-2014 家長交流區

打聲招呼!我囡都升中一

聽到有人13X上星期六考試學校收番,好似收多五個自己人,考11X我估係佢自己選唔讀機會大d,未必純粹抽獎原因。

分班試呀囡話只係見到5-6個冇著校服,今年外來生應該少。

佢有冇即刻搵班主任幫手?雖然運氣唔好但有其他方法,家長會個日中學副校長都有答無物聽過考120派唔入,如有咁既情形就即刻搵校長幫手。

小蕎媽:我都係聽人講話五個,可能你囡準d
多利是:唔知學校個d係咪留班位,不過原本收左原校生204+後考入原校生3+外來生5個,全級216人即仲有4個位,我都係估估下

理科就英書中教(包括數學),文科就中書中教

大碼BB媽媽 發表於 14-7-8 12:19
派左喇,大碼仔繼續做培正紅藍兒女!
唔好意思,想問吓你知唔知今年有幾多Band 1位?我既意思係有無聽問考第幾既Band 2派唔番?因我仲有個細既讀緊想收集下資料,謝謝!

ckldicky 發表於 14-7-9 20:46
回覆 Lulu0820 的帖子

統一派位好似有19個位,我囡係band 1a學生,囡囡竟能派到係一個奇蹟。 ...
Thank you so much! 你囡囡Band 1A學生好叻女呀!好奇一問,點解簡培正?咁好成績,好多人都會簡英中。

ckldicky  其實冇諗過會讀培正,一直亦未有好認真了解 ,昨日註冊後跟副校傾談後,感到很開心,培正真係一間好學校。  發表於 14-7-11 08:37
ckldicky  其實冇諗過會讀培正,一直亦未有好認真了解 ,昨日註冊後跟副校傾談後,感到很開心,培正真係一間好學校。  發表於 14-7-11 08:37

今年係學校訂書,只差一本中文書

有一班既班主任係fb講咗返9:30,不過就係得個一班有通知

我都叫囡返9:30。

‹ 上一主題|下一主題