用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚、荃灣及葵靑的2012媽媽,你地報邊間N班呀? ...
go

美孚、荃灣及葵靑的2012媽媽,你地報邊間N班呀? [複製鏈接]

如題

3    0    0    0

我報左盈暉臺THINK,青衣學知園,荃灣綠楊等等

我仔仔2010出世,讀緊愉景方方n班,我覺得好好!

海濱方方都好好,老師好有愛心,亦定時跟進,讚!

引用:海濱方方都好好,老師好有愛心,亦定時跟進

原帖由 yokeeland 於 13-06-03 發表
海濱方方都好好,老師好有愛心,亦定時跟進,讚!
你好呀!我都心儀呢間,請問程度點呢?上次open day 去睇過,又大又靚喎!小朋友返學開心嗎?有無學英文、普通話呢?感覺上校風如何?

回覆:美孚、荃灣及葵靑的2012媽媽,你地報邊間N班呀

我上網睇,海濱方方n班收生很少,唔知我有冇攪錯呢?

I would apply for Tivoli (International) Playschool in Tsing Yi for your younger son.

回復 hedhed 的帖子

我覺得課程OK架!佢地英文用LONGMAN,學校自己設計中文和普通話教材。N班學認中文字,數字學到1至十幾,英文就A至Z已經差唔多學晒。

學校的NATIVE英文和普通話老師係長駐架。我個人覺得個仔英文程度唔錯,識好多單字,亦可以用英文講到完整句子,但亦同姐姐跟他講英文有一定關係。

整體都好滿意,當然包括學校環境,好企理

hedhed 發表於 13-6-3 18:57
你好呀!我都心儀呢間,請問程度點呢?上次open day 去睇過,又大又靚喎!小朋友返學開心嗎?有無學英文、 ...

回答埋你的問題,我小朋友好喜歡學校和老稍,特別是他的班主任和英文外藉老師

Yokeeland,請問你知唔信海濱方方n班收生幾多人?

Swindon,思博幼兒園 ,荃灣寶石大廈。

回覆:yokeeland 的帖子

引用:我報左盈暉臺THINK,青衣學知園,荃灣綠楊

原帖由 ebuddy 於 13-06-03 發表
學之園開始報名?我小朋友20120515是否開始要報

引用:回復+hedhed+的帖子 我覺得課程OK架!佢地

原帖由 yokeeland 於 13-06-04 發表
回復 hedhed 的帖子

我覺得課程OK架!佢地英文用LONGMAN,學校自己設計中文和普通話教材。N班學認中文字, ...
多謝你!請問... 嗯... 多唔多... 嗯...國內小朋友讀呢?我果日面插班生時見得一個。

引用:我想問下方方係讀主流班定國際班? +

原帖由 luluchin 於 13-06-06 發表
我想問下方方係讀主流班定國際班?
你想呢?你想佢讀國際定主流?

引用:我報左盈暉臺THINK,青衣學知園,荃灣綠楊

原帖由 ebuddy 於 13-06-03 發表
青衣學之園有得報名啦?唔係十月開始咩?

回覆:Sausauyeung 的帖子

係10月先報,我打電話問過

引用:Yokeeland,請問你知唔信海濱方方n班收生幾

原帖由 細寶寶 於 13-06-04 發表
Yokeeland,請問你知唔信海濱方方n班收生幾多人?
上下午各十個之内,未計全日班

‹ 上一主題|下一主題