用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網,你派第幾志願?
樓主: gcf_cyrena
go

91校網,你派第幾志願?   [複製鏈接]

回復 jessielui2004 的帖子

今年第二志願都入到?!  
上年反而第一志願都有機會入唔到....  

引用:請問沙田圍胡素貞小學好不好

原帖由 mami的期望 於 13-06-02 發表
請問沙田圍胡素貞小學好不好
你可以入去行下, 校舍新而且大, 大過一胡好多。

引用:沙崇好定沙循好d+?老師有愛心嗎?功課多嗎? +

原帖由 mcdull_yin 於 13-06-04 發表
沙崇好定沙循好d ?老師有愛心嗎?功課多嗎?
當然係沙循啦, 你會唔會見到有人去叩沙崇? 反而沙循, 年年都有百幾二百人叩門。

引用:Quote:原帖由+jemanfong+於+13-06-04+發表

原帖由 happyty 於 13-06-04 發表
上年阿仔都係派了聖華,交了書簿雜費後,得知有幾家叩門成功了,便去聖華取回註冊証,而學校亦如數退回之前 ...
我小朋友上年都派左聖華, 由註冊到退學, 他們一直都很友善, 以禮相待, 抵讚!

感覺上, 他們逆境仍努力, 很有heart

反觀梁小, 完全唔尊重叩門者...

引用:我想問一問,+点解無乜人講話派到沙官小嘅??

原帖由 WJoyce 於 13-06-04 發表
我想問一問, 点解無乜人講話派到沙官小嘅???
新手媽媽, 女兒9月才K 2, 想知道多少少資料!! Thank you!!  ...
這是91網呀... :;pppp:

引用:我用咗兩個星期考慮梁小定簫小放第二,就係

原帖由 dlee_ca 於 13-06-05 發表
我用咗兩個星期考慮梁小定簫小放第二,就係錯咗呢步,而家要做地底泥。

...
其實梁小排第二而又抽中的, 真是絕無僅有。

carmen911 發表於 13-6-5 09:02
我小女讀梁小,
我唔係話偏幫,
平時有咩向校務處查詢,
1. 去到學校交表無人理
2. 去問門口校工, 佢又晦氣氣叫你將表格放在地上一個紙皮箱
3. 無得面試, 完全唔會通知你。反之, 其他所有小學都會以郵件方式, 去通知落選及多謝支持學校.

我不是"大家長"主議, 只是家長叩門時的心情是非常憂心, 去貴小學叩門, 絕對是對貴校欣賞及支持的表現,
過門都是客, 就唔俾機會小朋友面試, 最少都通知一下, 唔洗我地d家長, 日日擔心。

這更反映出校長短視, 一年中, 最好的公關機會都唔好好把握。

在EK, 我不是第一個反映梁小叩門安排差的人。

回覆:meyoyeung 的帖子

不是, 沙胡, 沙循, 蕭小, 田小都是1 take 過。

引用:回復+gcf_cyrena+的帖子 你冷靜d先,+可能

原帖由 jessielui2004 於 13-06-06 發表
回復 gcf_cyrena 的帖子

你冷靜d先,
有猛人推薦, 無1-1-1 都有得 in

Pigbaby  邊個猛人?  發表於 13-6-6 17:16

gcf_cyrena 發表於 13-6-8 10:11
我現身處一胡禮堂,聽校長講。。今年有325人,今年只得12個叩門位,我女 interview 中!!!

...
祝成功

今年, 肯定小左好多人去in 沙胡....  肯定大機會....

我情願放棄一胡 (機會微乎其微)
‹ 上一主題|下一主題