用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 32網的同學仔,你哋派左邊間?
樓主: 好先生
go

32網的同學仔,你哋派左邊間?   [複製鏈接]

回覆:好先生 的帖子

加油!我女派左協和,排隊時前面三四個人入到新大天

你有冇問返幼稚園校長有冇一些友好小學,比封推薦信你去果度扣門,機會大些!'

回覆:大静 的帖子

其實你可以問下幼稚園老師,孩子派該校是否適合,因為每個小朋友需要都不同,即使名校都不一定適合自己的小朋友的!

回覆:keemic77 的帖子

统一派位唔計宗教分的,係自行同扣門就有需要了!

引用:Quote:百厭豬+發表於+13-6-1+16:32+老實講,

原帖由 大静 於 13-06-02 發表
咁其实塘官会唔会好差,到时出唔到成绩,或者同d名校实质区别响边啊?唔该~ ...
可以實在告訴你,即使名校甚至所謂神级學校,要催俗小朋友,唔只學校,家長係背後都付出好多來配合,如果怕孩子輸在起跑線上,自己也要為孩子好好預備,如果家長自己都冇為孩子籌算,即使入了神校也徒然!

回覆:BBPro 的帖子

我今日都幫囡囡註冊左,仲有不少人叩門

回覆:bbforever 的帖子

協和小學的家長手册有的,仲有其他資訊,可以睇

編班準則
a.一年級學生隨機編班。
b.二年級原班學生升班。
c.三年級按全年總成績排名次後平均編為六班。
d.四年級i. ii.先以全級全學年總成績排列第1至110名首110名學生中,按照以普教中的要求選出76名學生編入4S及4L以普教中班,其餘學生編入4W以粵教中班iii.110名後學生全學年總成績平均編入3班用粵語教中文班內
e.五年級i. ii.先以全級全學年總成績排列第1至110名首110名學生中,按照以普教中的要求選出76名學生編入5S及5L以普教中班,其餘學生編入5W以粵教中班iii.其後111至141名之學生編入5T班iv.最後16名之學生編入5G班加強輔導班
f.六年級按原班升班

bbforever  噢!你令我ㄡ瞭解多ㄧd!thx......  發表於 13-6-7 09:21

等你好消息!加油!

回覆:PKKP 的帖子

其實有冇基全家長可以分享下等各位安心D?
都有聽過有人話ok的,有人話幾好,但見佢统一派位有成九十幾個位,大家都唔知佢發生咩事,係咪佢已經改革緊?

回覆:ANNYwwc 的帖子

協和明天面試,祝願有心入讀嘅小朋友,順順利利!加油!

都係2/7先知结果,是否暫告一段落?好好休息一下,開心慶祝父親節吧!等你報喜!

回覆:ghosta618 的帖子

恭喜晒!雨過天晴了!

‹ 上一主題|下一主題