用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2014-15 入讀小一,而會考直資既家長快D來交流下! ...
go

2014-15 入讀小一,而會考直資既家長快D來交流下! [複製鏈接]

小兒係0809,家住將軍澳,報了真道,將會報埋播道和港同。

taktakchichi  咁你有冇諗住報福小同陸慶濤?  發表於 13-5-22 14:49
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

我主力報播道,因為好近,亦係自己教會所辦的惟一一間學校;報真道和港同原來是給阿仔實習面試的,應該唔會讀港同,因為算遠;但真道方面,我睇完佢個教育理念,去完簡介會後非常喜歡,現在變成了直資首選!

至於自行,我在本區有機會報將循(近)、宣基(有朋友在那裡教)及港島舊基灣(自己母校),可能會再加學校入考慮之列,考慮中,睇晒資料先決定................... 當然都會睇阿仔鍾意邊間,始終讀的人是他,不是我!

第二任媽媽  請問播道 幾錢學費一個月?  發表於 13-5-24 12:20
taktakchichi  自行只可以揀一間, 仲可能影響日後叩間, 諗清楚. LHT今年好早開始面試, 可以報嚟試下.  發表於 13-5-22 15:33
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回復 susuwai 的帖子

已編輯....唔見咗D字....出唔到.....Anyway,謝謝提醒。

我都想知何解見完張申請表就唔揀優才?我聽到的評語都不錯,我唔揀佢係因為離家遠(小一至小三返旺角)和信仰問題。

maxtimma  上年見優才,面試果陣連我較早時已交嘅個人資料全部唔見晒  發表於 13-5-26 09:02

回復 Valy 的帖子

話時話,除了搭校車和獲什麼獎那兩條題目,其他幾條也值得家長們認真地想一下,這有助我們確立培養子女的路向。

taktakchichi  可唔可以Post題目出嚟睇下? 我無攞到報名表  發表於 13-5-23 15:23

播道書院在2012/3年度的學費為HK$1,630,共交10期。唔知2014/5年度加幾多喎。
‹ 上一主題|下一主題