用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗幼稚園
樓主: Mickey10
go

玫瑰崗幼稚園 [複製鏈接]

回復 kangaroo88 的帖子

發生甚麼事?

回覆:bocopo 的帖子

睇收的,全是跳舞那part無咩點動,
反而收左。
我仔是跟足老師做的,做晒,
以為得米。
點知waiting都無!
可能又係細仔啦!

同事個仔11月出世,細B,有玫記同靈糧堂pm offer

引用:睇收的,全是跳舞那part無咩點動, 反而收

原帖由 babyrex 於 12-11-29 發表
睇收的,全是跳舞那part無咩點動,
反而收左。
我仔是跟足老師做的,做晒,
舊年我個囡都係跳舞唔郁收咗

回覆:玫瑰崗: 愛心「有限」

我阿囝舊年in pn 唱歌果part冇郁都reject wor......

回覆:pluto_yuen 的帖子

我仔十月,都有二間am offer,
但玫記rejected,就好surprise

我老公都唔鐘意間學校行政,最記得交form 時,突然叫你交多個信封,又要特定 size, 如果唔係,就$10 個!跟住又唔俾泊車,搞到一頭煙!interview 個日又係唔俾泊車!其實佢哋辦學咁多年都咁混亂,都對學校大打折扣!還有,今年仲加多Spanish 課程,有D擔心小朋友能否應付四種語言!

引用:我老公都唔鐘意間學校行政,最記得交form+

原帖由 kcsccs 於 12-11-29 發表
我老公都唔鐘意間學校行政,最記得交form 時,突然叫你交多個信封,又要特定 size, 如果唔係,就$10 個!跟 ...
$10信封x2

回覆:kcsccs 的帖子

我覺得唔俾迫車是很considerate的做法喎。交form時這麼多人已造成大塞車,個個坐私家車又要迫車會很混亂的啊!interview當日有這個安排,情況好好多。不會影響其他車輛。

引用:感同身受,我個仔都是見她。 她問了阿仔十

感同身受,我個仔都是見她。
她問了阿仔十多個問題,全答中。
當天有十二人一齊面試,阿仔二號,
8掛想知。。。個老師肥定廋?小頭髮?有無帶眼鏡?

見到日日返學要搭佢既校車轉上山已經暈左先

回復 sweetcan 的帖子

可以咁講,不過學校始終偏遠,要撘的士,都會做成不便。而且走的時候,亦見人排長龍等的士。或者,學校一早講明唔俾泊車,會好好多!其實我舊年都有去,都有得泊車,而且都冇咁混亂!

冇帶眼鏡、one length 冬菇頭、著杏色西裝褸、五十過外!

babyrex 發表於 12-11-29 21:59
好叻仔啊!舉一反三,聯想到咁到野!

Money maker!!! I want the other envelope back!

Just joking. I take it as the one last act of charity to the school.

若果想收d唔郁既,做乜要人跳舞?若果唔想咁晏in,做乜比4pm既時間人?我同阿bin完搭番校巴落山,我地上車時已見D老師拿拿臨上咗車。同埋唔知點解我同另一個考生既label同樣刪咗3:30pm、改為4:00pm。

坦白我唔係d well plan 家長,上網見人地話rhs d老師好有愛心,語文強就學人報。直至上的士交報名表先知喺半山(真烏龍,以為喺灣仔旺區)。想算,但表又填晒。上到去咁多人,想算,但又塞咗一個鐘的士,又勞司動眾帶咗阿b去,諗住比佢睇環境。見之前要in cwb llc 應該趕唔切去,d職員又咁惡,想算,但見forum d人勁讚,又交表排咗三個鐘,都叫屋企人當日陪埋(因老公出trip)喺llc外排定的士,自己成個瘋婦咁抱住個女衝上的士。最終早到,阿女又交足功課,以為有機...雖然收信前知道唔會揀Rhs(地點+經歷+有更好offer)但作為父母,總想仔女良好既表現得到正面既評價。我唔介意為報名面試歷盡艱辛,但原來一早判死刑就覺得陪了夫人又折兵。

我女另外in咗一間,in得好好,得waiting。我全無異議,因我地撞時間,遲咗一個鐘!

回覆:babyrex 的帖子

好無愛心呀

martialartsmum   Yes!  發表於 12-11-30 10:18

引用:感同身受,我個仔都是見她。 她問了阿仔十

態度好差,作為老師是應該鼓勵小朋友,而非打擊佢地。

回覆:hastalavista 的帖子

但比她串囉

‹ 上一主題|下一主題