用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗
樓主: meowymeowy
go

兩歲童綁手跪地 老師踢爆玫瑰崗   [複製鏈接]

yfchoy 發表於 13-5-9 12:26

我反覺得為何發生了不幸事件之後,便把所以在該校任教的老師標籤為"沒愛心、有問題"的老師呢?

所以請大家別要因此事而否定所有該校老師的愛心和付出。

一間學校實有d好老師架,有咩好多講姐?唔通全校上下都係變態咩?青山都無咁高比例喇。
有些老師雖然自己無做,對睇到的事件不聞不問,對同事得惡行當睇唔到,咁今日東窗事發被人誤會亦唔怨得人。

好多家長真係搞唔清狀況。
現在邊個得鬼閒理d其他老師是否有愛心?
邊個在乎標簽左d老師是否對佢地不公平?
邊個在乎d老師點樣諗,開唔開心?現在係關心佢地的時候嗎?
佢地不過任職的學校被人鬧罷了,有幾大傷害呀?夠d被綁住的小朋友可憐?
唔通我地仲要去安慰d老師?

其實你自己知道自己仔女老師是好人就夠了,亦應該感到幸運。
但不應該反駁或阻止別人指責玫瑰崗。
好多其他小朋友並無咁好彩!請嘗試理解其他家長的心情,不要再反覆強調玫瑰崗老師有幾好幾好。

minirat  講得好!  發表於 13-5-10 14:58

yfchoy 發表於 13-5-10 00:00
對,我現在仍是感覺幸運,老師是好人(不知張來怎樣,但直到現在為止是這樣想。我知一定會有人笑我不明是非 ...
其實我本意並非想指責你。只是件事太令人氣憤,所以一見到類似“維護”的言辭,就比較敏感。
一時用詞過於銳利,同你講聲唔好意思先。
希望水落石出,你女女也讀得更加安心!

LEUNG2858  haha....嚟件事我老公都叫我冷靜d, 等警方查完先下結論.....  發表於 13-5-10 00:27
‹ 上一主題|下一主題