用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請問自已讀Cambridge starter 要買什麼教材
go

請問自已讀Cambridge starter 要買什麼教材 [複製鏈接]

回覆:請問自已讀Cambridge starter 要買什麼教材

好視乎你小朋友的程度和你考這個試的心態。小朋友有能力,足五歲,只為証書,有人只串字做下past paper就去考,一個月搞掂!

我同我個女覺得fun for starter好有趣慢慢做,又慢慢練串字,好有信心(5歲3個月)才去考。得15盾,小朋友好開心,佢從此識得串字嘅技巧!花咗4-5個月時間我覺得值得!

YY Mom :-D

引用:Quote:原帖由+yy0601+於+13-04-29+發表好視

原帖由 littlekkl 於 13-06-11 發表
同意您的教法,教好D比証書重要。可否分享用什麼教材?
Fun for starters(student book, teacher book, CD), 各大書局也有得賣,可趁減價時入貨。

引用:Quote:原帖由+yy0601+於+13-04-29+發表好視

原帖由 OxOx 於 13-11-09 發表
想問你點同小朋友串字?
如果小朋友有學phonics對串字有幫助。我以前會要阿女先串短字,例如cat, dog, boy. 又可俾幾個指定英文字母(spell times, scrabble 玩具那些),例如E, P, P, A, L 5個英文字叫小朋友串apple. 較長嘅字可以拆開,例如teacher拆做tea C her. 希望幫到大家,加油!

pt2555  Thank you! Very helpful!    發表於 13-12-5 17:54

回覆:請問自已讀Cambridge starter 要買什麼教材

我冇幫襯過淘寶,唔知同書局買有冇分別,有人話平D同埋用錄音帶

考試前當然要練下past papers啦。

引用:Quote:原帖由+yy0601+於+13-11-10+發表如果

原帖由 hippoo 於 14-11-10 發表
where can,buy spell time?
玩具反X城

hippoo  tks so much  發表於 14-11-13 15:07
‹ 上一主題|下一主題