用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有關大埔&粉嶺區中學查詢
go

有關大埔&粉嶺區中學查詢 [複製鏈接]

大家好,我想了解多d以下中學資料,banding, 校風,麻煩各位家長幫幫手,謝謝~

大埔區                   
1/ 恩主教               
2/ 羅定邦           

3/救恩書院  

4/ 圓玄2中

5/ 何郭佩珍

6/ 孫方中

7/ 靈風

8/ 迦密聖道

9/ 劉梅軒

10/ 神召會康樂

粉嶺區

1/ 基督教香港信義會心誠中學
2/ 鳳溪第一中學
3/ 鳳溪第二中學

0    0    0    0

回覆:有關大埔&粉嶺區中學查詢

恩主教b1津中
羅定邦直資b2-b3(我個人認為!)

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

鳳溪第二中學.....吓!一早冇咗啦!my  suggestion only:
taipo:1...3...6...4...2 ..10

回覆:TOMATO1010 的帖子

3/救恩書院 b1c水泡,b2主打
4/ 圓玄2中 b2
5/ 何郭佩珍 b2
6/ 孫方中 b2-b3
7/ 靈風 b2-b3
8/ 迦密聖道 b2
9/ 劉梅軒 b2-b3
10/ 神召會康樂 b2

非常感謝你們啊

回復 TOMATO1010 的帖子

心誠直資B2-B3, 現在主力收B2, 因北區學位不足

鳳溪廖萬石B2, 鳳溪一中B3

回復 mrs.so 的帖子

mrs.so你好,學生屬於b2尾b3頭,我應該如何排次序呢?
可以俾d意見我嗎??謝謝

1/救恩書院  
2/ 圓玄2中

3/ 何郭佩珍

4/ 孫方中

5/ 靈風

6/ 迦密聖道

7/ 劉梅軒

8/ 神召會康樂

粉嶺區

9/ 基督教香港信義會心誠中學

引用:回復+mrs.so+的帖子 mrs.so你好,學生屬於b

原帖由 TOMATO1010 於 13-04-17 發表

mrs.so你好,學生屬於b2尾b3頭,我應該如何排次序呢?
2 & 8

Agree2••••8••••住哪兒?

回復 vincher 的帖子

住大埔區

1..2....4...8...9校風好,但孫2013结龙。。。maybe 位不多

尋日去完小學聽完有關中一講座,真係非常擔心,因為老師話我囡囡現屬於b2尾b3頭,
搞到我之前預計o既填表策略亂晒,
有冇家長可以幫幫我,
我唔知如何填寫甲部&乙部,,,,,謝謝~

我自己本身心儀的是這樣-->救恩書院-->  粉嶺區基督教香港信義會心誠中學
--> 圓玄2中-->迦密聖道-->神召會康樂 -->何郭佩珍-->靈風-->劉梅軒-->三育
-->李興貴

甲部第1選擇我想填心誠中學(但得3個位),但第2,3選擇應該填嗎??還是漏空??
乙部第1-30選擇我宜家應該點填好呢??如何擺放次序會穩陣??需要填晒30間嗎??
謝謝~

係唔係救恩,心誠兩間入到都甘心?

係啊~但救恩屬於b1c,機會好微:(
心誠非保留學位3個,其實非保留學位是什麼??
我甲部填心誠,機會率大嗎??

我自己本身心儀的是這樣-->救恩書院-->  粉嶺區基督教香港信義會心誠中學
--> 圓玄2中-->迦密聖道-->神召會康樂 -->何郭佩珍-->靈風-->劉梅軒-->三育
-->李興貴

甲部第1選擇我想填心誠中學(但得3個位),但第2,3選擇應該填嗎??還是漏空??
乙部第1-30選擇我宜家應該點填好呢??如何擺放次序會穩陣??需要填晒30間嗎??
謝謝~

係啊~但救恩屬於b1c,機會好微:(
心誠非保留學位3個,其實非保留學位是什麼??

-->李興貴

謝謝~

vincher  选得女子,12間也可以!  發表於 13-4-20 19:52

救恩有兩間,你指係大埔救恩,還是粉嶺救恩?

兩間BANDING相差好遠!

大埔救恩,但屬於b1c,所以我知機會好微:(
但心誠非保留學位3個,

-->李興貴

謝謝~

楼主一定指大埔救恩,但机会微!2个朋友子女,b2,1个入圆玄,1个入孫書,他們首位填救恩,不行!我建議:搏圓玄或康樂,2选1!然後第2间揀心誠,万一吾得,叩門時,起碼大抽獎头3位揀过!

回覆:vincher 的帖子

認同!

即是甲部第1間選圓玄/康樂,,第2選心誠,咁第3填什麼好呢??
乙部第1-8,我應該如何排次序??請幫忙~謝謝~

vincher  若不想多讀一科佛學,揀康樂吧  發表於 13-4-21 00:24
vincher  可否告之囝囝中英數成績  發表於 13-4-21 00:20
‹ 上一主題|下一主題