用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔迦南/德寶國際
樓主: poohpooh22
go

黃埔迦南/德寶國際 [複製鏈接]

我小朋友現讀德寶PN班, 佢讀得非常開心, 很喜歡返學, 老師有愛心, 學到非常多英文, 由一個不說話到現在識晒A-Z, 甚至識了很多生字, e.g. 形狀, 顏色, 1-10的英文.  到了街上見到英文字, 佢到自然地告訴我, 是值得讀的學校

回復 nataliipapa 的帖子

是讀緊第七期。其實我沒有教過她唱歌,認字,連工人姐姐都話佢係學校學返黎。如你們想小朋友學好英文,德寶國際是值得考慮的。

回復 Smallcon 的帖子

樓主你可能是插班,所以有此感覺。我小朋友已係上年九月讀到現在,follow up 都唔錯,特別係頭開學兩星期,老師主動打電話比我講小朋友上課情況。有一次要請病假時忘記打比學校請病假,老師主動打比我點解無返學,之後知道小朋友請病假時,仲好關心叫小朋友多d休息。其實講真,有時收到學校call時,第一個感覺係好驚,驚小朋友返學有受傷等發生,hahaa,當然每次都係唔係啦。

除了交$3xxx學費外,只有1xxx的書簿費,就沒有其他雜費了。不過,我很應同樓主詳細資料補充。德寶初開學時,是無陪上堂,一入去門口,小朋友便與家長分開,起初我都很失落,因與其他學校不同,但其實都好,我地又唔使請假陪上課,如果小朋友知道可以陪上課,最後佢地咪面對無家長殘酷既現實!到時咪喊得仲更要!
‹ 上一主題|下一主題