用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我想問歲半班同n班有咩分別?我囡囡11年12月出生,仲可 ...
go

我想問歲半班同n班有咩分別?我囡囡11年12月出生,仲可以報嗎? [複製鏈接]

我想問歲半班同n班有咩分別?我囡囡11年12月出生,仲可以報嗎?

0    0    0    0

回覆:我想問歲半班同n班有咩分別?我囡囡11年12月出生,仲可以報嗎?

小朋友冇兩歲唔可以讀要自己返學嘅 n 班。你現在只可以幫佢報 playgroups 然後今年8月同佢報 pn 同 k1 。

回覆:kittyland06 的帖子

報14-15pn會否太大個?我囡囡一個月前開始返playgroud,我上網睇過迦南,啟思,學之園,朗思仲有13-14 n班waiting報,好吾好報?

回覆:我想問歲半班同n班有咩分別?我囡囡11年12月出生,仲可以報嗎?

我有朋友10年11月出世今年直入 k1,  skip,咗 pn 。有 waiting 你可以試下報,但係冇學校會比你個女今年入學。

回覆:JessicaCshan 的帖子

我女兒31/12/2010出世,幸好有學校2013PN下學期給插班,今年8月也有三間k1收她,但現在仍要interview 2013-14PN,如果有好學校收,也考慮做大B不做細B,因現在剛返學做細B,要確定她追不追到進度

回覆:JessicaCshan 的帖子

插班前也上了playgroup學前班自己返學,所以2月插班時沒有喊,老師話她適應得好。現在睇她學習上跟唔跟到了。我的經驗希望幫到你

回覆:gloriactk 的帖子

學前班=1.5歲班?自己上堂?
n班=幼兒班,要足兩歲?
我囡囡一個月前開始返playgroup,一星期一堂,大人陪同

‹ 上一主題|下一主題