用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Banding問題
go

Banding問題 [複製鏈接]

小兒係band2生,想問油尖旺區綱轉觀塘區綱,banding會唔會升,請幫幫解答,thx

0    0    0    0

回覆:Babysiu 的帖子

可能band2a會,全港成績可能比觀塘優勝,最好請教老師

回覆:Banding問題

多謝你回覆,問過老師,老師話好難講,佢都唔敢答我呢個問題

回覆:Banding問題

最惨我唔係好熟官塘綱d中學,我淨係知官塘綱band2學校多過油尖旺區,煩惱中……

你先試下問老師你嘅全港banding. 如果全港banding屬band1, 就有較大機會轉弱區升band,但唔係100%保証實升.

官觀網蒙民偉,呂郭碧及梁式芝升了英中,b2校比較平均頗難選擇,比我會選較近住址

引用:你先試下問老師你嘅全港banding.+如果全港b

原帖由 khmama 於 13-02-25 發表
你先試下問老師你嘅全港banding. 如果全港banding屬band1, 就有較大機會轉弱區升band,但唔係100%保証實升. ...
如果係band 2生呢?

觀塘b2生要求唔高唔難選校,上年校網本區及他區有足夠交通尚算方便的b2位,不用選b3作保險線,但今年要待四月公佈才知

引用:小兒係band2生,想問油尖旺區綱轉觀塘區綱

原帖由 Babysiu 於 13-02-23 發表
小兒係band2生,想問油尖旺區綱轉觀塘區綱,banding會唔會升,請幫幫解答,thx

...
要看名次?小學以往成績及程度?升band也要知學生能力是否能應付,若屬边緣人可試一間識合程度,不會浪費太多機會

引用:觀塘b2生要求唔高唔難選校,上年校網本區及

原帖由 安格斯媽媽 於 13-02-26 發表
觀塘b2生要求唔高唔難選校,上年校網本區及他區有足夠交通尚算方便的b2位,不用選b3作保險線,但今年要待四 ...
聽你這樣說,我有d信心轉觀塘綱,同埋加上觀塘多band2個油尖旺,thx!!!

路過......(個人意見,唔一定arm聽)
都要睇你想要b1 or b2 學校,
有啲kl1學生會b2頭,但第一間博入沙田二,三線的b1中學.

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1085858&extra=page%3D2
‹ 上一主題|下一主題