用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

茶點 [複製鏈接]

我女2013-8月入讀K1,想問下各家長你地有冇joi茶點架 如果有通想食咩呢 唔join自己又會帶咩食物架
   1    0    0    0

回覆:茶點

我有join茶點,我覺得貴得來物有所值,因為朋友仔女既學校茶點收得平,但日日都飲清水食餅乾,York就好多種類,一星期有一天吃粥/麥皮/粟米片/湯粉麵,其他食物有麵包/蛋糕/餅乾/生果,飲品有清水/維他奶/果汁/阿華田/鮮奶,過節前有應節食物。
我覺得小朋友見到有咁豐富的食物但自己冇份食會唔開心

請問你地小朋友都要出席19/2 party ma?

引用:我女2013-8月入讀K1,想問下各家長你地有冇j

原帖由 jennyzz1010 於 13-01-30 發表
我女2013-8月入讀K1,想問下各家長你地有冇joi茶點架 如果有通想食咩呢 唔join自己又會帶咩食物架 ...
我仔仔都係返2013 k1呀!你am or pm? Main stream or international???

Cindy, I thought your kid should take 2014's special K1, not 2013, right?

今日2013 K1迎新會交左錢。想請問有冇家長冇打算join 茶點? 你估小朋友自己bring 茶點會唔會唔開心,因為同其他人唔同?如果join 茶點,$20 一日又好似好貴。join 又好似日日都要食佢 d野。大家點選擇?

回覆:amberpan7 的帖子

我今日都交左茶錢,因為我怕麻煩亞女自己帶食物同飲品,夏天熱又驚d食物變壞,生果又食唔哂成個,冬天又帶唔到熱食。

我囡現讀 Pn, 有join 茶點,雖然價錢略貴, 但我仍會join 茶點,除麵包外,會有熱食,小朋友唔夠又可以添加食物,我亦唔想小朋友的食物與其他人不同而有比較。

無Join,自備。

我join左茶點

jennyzz1010 發表於 13-2-22 22:33
我join左茶點

ME TOO!

之前係到見現任家長post過茶點張list, 係幾多野食下,
但見飲品都有果汁,好立克之類,
如易惹痰嘅小朋友家長記得問學校拎張list睇下

我冇join茶點,不過我問過老師,佢話開學之後隨時可以join番,所以諗住自己幫小朋友準備先,視情況再作決定

‹ 上一主題|下一主題