用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 音樂節 - 網上公佈比賽時間表
樓主: mimame
go

音樂節 - 網上公佈比賽時間表 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問通利音樂廳的地址是那裡?+

原帖由 dlh525 於 13-01-25 發表
請問通利音樂廳的地址是那裡?
Megabox商場最頂果層

醒目開學勳章 王國長老

引用:回復+clarawuwu+的帖子 聽得其他太多、小

原帖由 bebebe12345 於 13-01-25 發表
回復 clarawuwu 的帖子

聽得其他太多、小孩子容易不知不覺中跟了人家一些、忘了自己一些。反而出賽之後欣 ...
無咁既事,自己果隻練左咁多個月,點會突然改到?

醒目開學勳章 王國長老

回覆:音樂節 - 網上公佈比賽時間表

今年我成功了:話說上年報市區,之後出地點:通利音樂廳,我已經煩啦,估計坐地鐵加等車轉車要預1.5小時至去到。已經煩!仲要發現原來果日個女畢業營,好,破釜沉舟叫c6一齊請假渣車(真係曾經唸過放棄,又好吾甘心,老師大叫點解呀佢彈得仲好過高級過佢果個學生,又唸計),最後幾日至知原來campsite係禁區,渣車都吾到,簡直係一波三折。o係調查其他場次時間期間,發現新界區比賽人數少一半,心唸早知報新界啦,仲易過去megabox人數又少。於是我今年真係報新界東,成功了,去沙田大會堂,快靚正,仲要得21個人比賽,希望個女生性啦

醒目開學勳章 王國長老

bebebe12345 發表於 13-2-19 10:28
真正能夠如此是最理想,但所見不多,孩子始終容易分心,能夠避免始終最好!

我女真係無咁情況, 講真丫(唔怕羞講句), 去左咁多次校際, 事實真係見到我女個老師教得唔錯,  由於我一路都有陪個女去上堂, 都聽到老師一直ee哦哦教我女咁咁彈, 所以亦明顯見到現場好多小朋友做唔到老師要求, (不喜勿插),亦的確無獎(基本上聽完3甲誰屬都心中有數), 所以我女唔會俾人影響到喇, 因為自己已經好多detail野要記(哎, 想個小學生好似演奏家咁有晒感情, 談何容易丫, 明白點解要咁彈已經好好)

醒目開學勳章 王國長老

dlh525 發表於 13-2-19 14:44
請問改時間有冇deadline?

應該截左?
http://www.hksmsa.org.hk/download/65MImpDatesC.pdf

醒目開學勳章 王國長老

引用:+本帖最後由+ivantissue+於+13-2-19+22:55+

原帖由 ivantissue 於 13-02-19 發表
講吾埋的,始終係細路,就算準備得幾足都有機會臨場撻Q, 盡力吧!吾係講笑真係佢一面彈我一面心跳加速呀

醒目開學勳章 王國長老

明知佢練左咁耐, 正常都希望有好結果, 所以佢緊張時, 我都緊張, 都試過衰左, 果隻ABA歌, AB都彈到水準, 點知再A時尾3個BAR嚴重甩手, 無辦法啦, 整定既, 下回努力lor
‹ 上一主題|下一主題