用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真心請教 ~~ 崇真 vs 聖羅撒
樓主: lulub2010
go

真心請教 ~~ 崇真 vs 聖羅撒 [複製鏈接]

我都有煩惱, 如果係男仔, 而又冇考慮直升小呢個問題, 你地會點?

回復 abebilo 的帖子

若祗考慮比較兩所學校的名氣對叩門優勢,點解閣下覺得崇幼唔出名,而聖羅撒kg較出名?
有無具體例子?例如過往聖羅撒K3生可成功叩門那一些名小?而崇幼K3生又祗可成功叩門那一些較次的小學?

回覆:真心請教 ~~ 崇真 vs 聖羅撒

回復 AnnieSammy 的帖子

學校宗教.....與小朋友乘唔乘有咩關係?(註我係無宗教家庭)

esther2010  天主教也一樣呀  發表於 13-1-25 16:43

回復 apple1990 的帖子

SRL可以講是長青人人都識, 不只呢一代, 即使我公司請人, 我睇CV時, 如看到是TT會無什麼, 如睇到SRL可能心會唸一唸, 都OK喎, 因SRL德行及成績都OK, 大學另計, 雖然依定係講緊幼稚園, 只是個人感覺, 不喜勿插! 我自己偏向歷史久兼出名的學校, 無一間係百分百好, 百分百滿足各家長要求, 我自己會取自己最鍾意的一所, 然後欠什麼就自己出去補什麼, 反正一天只返3小時

有st.rose 同崇幼國際pm offer 又點決擇呢!煩惱中

Maxonmegan 發表於 13-1-26 00:17
有st.rose 同崇幼國際pm offer 又點決擇呢!煩惱中
一定係TT international class! 因為有學卷、又要係英普,仲要係半龍,實在太好喇!

謝謝你意見!
‹ 上一主題|下一主題