用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 la sall interview
樓主: c9c9c9
go

la sall interview   [複製鏈接]

引用:收到Call28號interview +

原帖由 Jessica420 於 13-01-17 發表
收到Call28號interview
請問妳幾時交form?in 上午?

引用:可能是首天?希望你個仔成功,加油! +

原帖由 KKKK 於 13-01-17 發表
可能是首天?希望你個仔成功,加油!
是否第1天見,真的的不知道?昨天游泳時聽到有個亞媽大聲說話:「人哋個仔見完喇x,話如果游泳沒有人快過佢就收!」我當時覺得好詫異,in咗都要再等second in,有沒有人知道?一係可能那位亞媽收錯風?

oscarmama  運動項目學生係最早收生,就算in.都係循例  發表於 13-1-22 14:17

引用:我想他兒了可能是用運動quota.++當然La+Sal

原帖由 excel 於 13-01-18 發表
我想他兒了可能是用運動quota.  當然La Salle 會選最好的,如果比她兒子游得快的選了別校,那个她兒孑便好 ...
第一次面試己經開始?津校收運動的會像直資中學一樣優先?

引用:回復+sababy+的帖子 自行的30%的确是由學

原帖由 longfung 於 13-01-18 發表
回復 sababy 的帖子

自行的30%的确是由學校自由分配,想收什么學生都可以!
thanks! 我當然知道自行學校可以決定收生!可能我表達得不清楚,只想知道靠運動方面是否優先面試?

引用:+本帖最後由+Meikin+於+13-1-21+23:22+編輯

原帖由 Meikin 於 13-01-21 發表

今日lunch time收到學校電話, 約1月30日面試.  我們是上星期 ...
昨天交表今日已有電話通知

引用:回復+sababy+的帖子 when+will+your+son+i

原帖由 ckmak 於 13-01-24 發表
回復 sababy 的帖子

when will your son interview?
5/2

引用:亞仔剛面試完了,心情輕鬆了, +

原帖由 heha 於 13-01-30 發表
亞仔剛面試完了,心情輕鬆了,
請問是否見大約一小時?有沒有講幾時通知second in? Thanks!

mingmingyinyin  我都想知1st interview大概有多久  發表於 13-1-30 22:36

引用:Quote:smalleye+發表於+13-3-1+12:07+高興

原帖由 G-Ma 於 13-03-01 發表
請問你仔仔英文係咪好好? 因為有用英文INTERVIEW, 唔知佢地係咪好睇重英語能力呢? ...
有位同學仔經常考頭三,而且英文好勁的都未收到電話。他是最後一日in的,請問會否second in會否也會較後呢

引用:Quote:smalleye+發表於+13-3-3+16:32+回復+

原帖由 ohnono 於 13-03-03 發表
如果你話喇沙取錄你小朋友,你就nur飯應的話,反為你而家最大的問題就係另一位家長擔心的問題,既然喇沙比 ...
早前smalleye提到「若然brother真的如此明示+暗示,真的太開心了,哈哈..發夢都冇想過!話說回頭,我亦帶囝囝參加第一選擇的面試,始終認為應做一個榜樣,完整做好成件事。而那間學校也頗受叻學生歡迎,以我估計在這個自行收生階段,他被取錄的機會不大,但也要認真面對。」不知他是否已面試第一選擇?他只說不是皇仁,又沒有說哪間?如果第一選擇收了他,他便不可能入讀第二選擇,是眾所周知的!

ha8mo  我直覺上第一選擇好可能係林護、鄧顯、曾肇添、梁球鋸之類  發表於 13-3-4 10:22

引用:Quote:sababy+發表於+13-3-3+21:58+早前sma

原帖由 ohnono 於 13-03-03 發表
眾所周知我就唔敢肯定,但見到smalleye話第一志願都是頗受叻學生歡迎的,這才是重點。即係話第一、二志願都 ...
Sorry! 寫錯字,「眾所周知」的意思是指他應該都會知道的,不用大家為他擔心罷了!

‹ 上一主題|下一主題