用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Greenfield奧運浪澄灣K1
樓主: tam_bb
go

Greenfield奧運浪澄灣K1 [複製鏈接]

我小朋友由PN讀到而家K1,我諗有D問題可以幫手解答一下。

PN上年計係會教Letter Phonics的,好似以上的媽媽講,aa Apple, Ba Ba Ball...to Ze Ze Zebra..etc.

K1下學期開始會用Jolly Phonics,上學期係Revision of letter phonics, 我估計係由於要照顧一些新生,佢地可能之前係無學過的原因。

至於收費方面,學費5XXX (唔太記得實數),加茶點費3XX (已包每月生日會禮物),同埋每個學期會交一次書簿費,大約17XX。無其他雜費。
註:佢地的茶點係好豐富的,每日都有幾樣野食比小朋友。

因為K1開始係3個半小時上課,英文和普通話各個半鐘,最後半小時,英普班係用番英文教學,兩文三語班係會用廣東話教學,有多一套廣東話教材,果套教材我參考過, 係有唔小本地幼稚園用的,都唔錯的,所以兩文三語班,書簿費係費D。

希望幫到大家。

回復 tam_bb 的帖子

A.M. session 果兩班K1,每班大概20人,我估計今年都未必全上K2,不過唔排除有小朋友插K2班,所以之後人數好難講。

回復 tam_bb 的帖子

我好難代表所有家長去答呢條問題,其實每間幼稚園都有咁的情況。
最緊要係自己同小朋友覺得呢間幼稚園合唔合適。{:1_1:}
‹ 上一主題|下一主題