用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Greenfield奧運浪澄灣K1
樓主: tam_bb
go

Greenfield奧運浪澄灣K1 [複製鏈接]

回復 tam_bb 的帖子

A.M. session 果兩班K1,每班大概20人,我估計今年都未必全上K2,不過唔排除有小朋友插K2班,所以之後人數好難講。

引用:回復+tam_bb+的帖子 A.M.+session+果兩班K

原帖由 DCMaMe 於 13-01-17 發表

A.M. session 果兩班K1,每班大概20人,我估計今年都未必全上K2,不過唔排除有小朋友 ...
其實,不繼續升K2,通常是因為:(1)學校教得好,令小朋友裝備好了,考到更好的(名幼/龍校)? OR (2)讀落都係覺得學校麻麻哋?⋯⋯⋯

我好難代表所有家長去答呢條問題,其實每間幼稚園都有咁的情況。
最緊要係自己同小朋友覺得呢間幼稚園合唔合適。{:1_1:}

引用:回復+tam_bb+的帖子 我好難代表所有家長去

原帖由 DCMaMe 於 13-01-17 發表

我好難代表所有家長去答呢條問題,其實每間幼稚園都有咁的情況。
咁又係

間學校新成點? 仲有冇位想報.

回覆:iyct 的帖子

2011年9月開。插班可能有,可以致電學校。

請問 K1 師生比例如何呢?都係 1 ENG NET + 1 普通話 NET + 1 助教嗎?

回覆:golfmama 的帖子

我小朋友讀迦南n class都唱呢首,唱到自己改歌詞

‹ 上一主題|下一主題