用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇諗過俾仔女學d冷門d嘅樂器?
樓主: lingb1314
go

有冇諗過俾仔女學d冷門d嘅樂器? [複製鏈接]

回覆:xxariesxx 的帖子

請問係邊度學夏威夷結他好?

我仔小一開始學二胡, 冷唔冷門??

醒目開學勳章

回覆:moonychan 的帖子

數一數二的熱門中樂器

入小交響樂團或中樂團門檻有D高,若果學流行音樂就另類D,小朋友興趣大D,又可以造自己嘅歌,觀塘有間新開嘅音樂中心可以幫學生組band同學造歌,有唔同嘅流行樂器學加有考試課程,仲可以幫學生報考聖三一rockschool試添,環境又好,地方又就腳.

回復 sh_yip 的帖子

聽朋友講觀塘有間新開叫mus-icon都唔錯,可以上去佢website望下,我都想幫個仔報下.

如果想突出,可以學啲冷門樂器,將來如果學校有樂團會易入啲。
中樂唔太熟,但如果西樂可以試下學雙簧管,不過難搵老師(相對鋼琴、小提琴、喇叭之類)

當然,大部份樂器初學在家練習都「非常」吵耳,而呢個時間大約有半年到一年。

保守估計起碼吵五、六年。
是找"好"的難、還要你願意付出....$和時間!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

‹ 上一主題|下一主題