用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 等結果。。。
go

等結果。。。 [複製鏈接]

四日interview in哂啦,等待嘅心情又嚟了,開定個topic俾大家一有料就上嚟報喜啦,預祝各位成功

2    0    0    0

回覆:monyshek 的帖子

How do you feel about the interview? Confident? Any signs of ok or not?

引用:How+do+you+feel+about+the+interview?+Con

原帖由 standford 於 12-11-25 發表
How do you feel about the interview? Confident? Any signs of ok or not?
唔知呀。亞仔同我表現正常,真係好正個種正常,唔會扣分,但又好似無咩特別取分位,如果in普通學校一定收硬(我仔interview表現一向都ok又跟到指令的)但講到呢d幾千人in的就好難講了,始終做哂老師講的,父母答都ok都好,都有難道,個人覺得是必須要有好突破的表現,好令老師驚訝的家長答案才有希望,所以還是隨緣吧

回覆:等結果。。。

好期待
我個超細仔12月尾 仔仔答曬老師所有問題 超水準表現 希望會收~~

我睇嚟無緣祝各位好運

引用:好期待 我個超細仔12月尾+仔仔答曬老師所有

原帖由 rainbow_wu1119 於 12-11-26 發表
好期待
我個超細仔12月尾 仔仔答曬老師所有問題 超水準表現 希望會收~~

...
呢d學校,就算小朋友答啱哂,表現好乖巧都好難講,始終幾千人in,一山還有一山高,所以就算我仔每次interview表現都幾好,普通學校多數in到am offer嚟講,我都不敢太厚望能有個waiting,平常心+隨緣吧!天時地利人和的perfect match,希望各位都有啦

引用:我睇嚟無緣祝各位好運 +

原帖由 跳跳虎 於 12-11-26 發表
我睇嚟無緣祝各位好運
點解咁灰呀,唔一定嘅,可能老師同你小朋友合眼緣呢!加油呀

十分認同 但都希望會收 根本同買六合彩無分別

引用:十分認同+但都希望會收+根本同買六合彩無分

原帖由 rainbow_wu1119 於 12-11-26 發表
十分認同 但都希望會收 根本同買六合彩無分別
我係個唔買六合彩的人,為咗亞仔,買咗呢次,不過唔同係,今次中咗仲開心過中真嘅六合彩

我阿仔未係好識講野但老師問我多過問仔仔咁奇既。佢都係玩枱面玩具無咩突出表現。你地D小朋友in咁好,阿仔都怕好渺茫。

好期待,要十二月中,頸都長,快點快點。

引用:我阿仔未係好識講野但老師問我多過問仔仔咁

原帖由 fion0302 於 12-11-26 發表
我阿仔未係好識講野但老師問我多過問仔仔咁奇既。佢都係玩枱面玩具無咩突出表現。你地D小朋友in咁好,阿仔 ...
都唔一定架,好多媽媽都話覺得(我都覺)創價係in家長唔係in細路,都啱嘅,去得呢d in,個個細路都有返咁上下,基本一定唔會扭計發脾氣,一定一早教識哂打招呼byebye推櫈,所以家長嘅作答應該先係關鍵

今年有四千幾人考,我個仔表現一般。順其自然啦!希望大家好運!

聽咗很多創價很好的評論, 從他們的網站看到創價是來自日本, 也有關 "日蓮大聖人", "《法華經》", 「南無妙法蓮華經」...

http://www.hksgi.org/cht/newmembers/nichirendaishonin/

有沒有人知道他們的課程有多少日本和這個宗教的成分?

cb_jackie  完全無宗教成份, 請你放心!  發表於 12-11-28 10:20
love822rita  3年幼稚園生活,一點宗教成份都無^^希望幫到你^^  發表於 12-11-26 16:00

其實收唔收都好,當然收就更好,但只想時間過得快d,快d收到通知,等待的時間真係好令人不安,個心囉囉卷

引用:Quote:原帖由+跳跳虎+於+12-11-26+發表我睇

原帖由 monyshek 於 12-11-26 發表
點解咁灰呀,唔一定嘅,可能老師同你小朋友合眼緣呢!加油呀
因為我囝囝嗰日突然表現好差,入到課室喊雖然老師叫我哋抖陣,去三樓玩下,但之後再入課室囝囝又喊所以可以好肯定唔得架喇

引用:Quote:原帖由+monyshek+於+12-11-26+發表點

原帖由 跳跳虎 於 12-11-26 發表
因為我囝囝嗰日突然表現好差,入到課室喊雖然老師叫我哋抖陣,去三樓玩下,但之後再入課室囝囝又 ...
咁真係好慘喎,不過轉個角度,可能你小朋友真係唔喜歡呢間學校呢,佢幫你哋揀咗

12月中先有結果咩?? 我記得老師好似話12月頭架?! 又要等多半個月.....

回覆:moniz 的帖子

12月上旬即係十號左右。

同意!

‹ 上一主題|下一主題