用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 一個offer都未有!失望!
go

一個offer都未有!失望! [複製鏈接]

仔仔細b,到而家一個offer都未有,日日上黎睇下有咩消息!心急到真係好想直接打去學校問!

mko2002hk  我個女上年都無offer, 終於等到六月中, 我最心宜的學校收了她.  發表於 12-11-23 09:12
fc1111  放輕鬆一點,寶物沉底嘛。  發表於 12-11-21 17:52
   0    0    0    0

janis836 發表於 12-11-21 17:48
仔仔細b,到而家一個offer都未有,日日上黎睇下有咩消息!心急到真係好想直接打去學校問!

...

加油啦,希望在明天呀
我隻都係細B,但一路面試,我一路都會檢討佢究竟面試時候衰啲咩,究竟佢係「唔識」定係「發展階段未到」。如果係佢「唔識」,就返屋強化訓練,如果「發展階段未到」都逼唔到,咪等吓先囉。
例如我隻細B,我覺得佢唔知咩叫面試,唔知咩叫老師,咁咪In多幾間普普通通唔係心儀嘅學校當模擬面試囉,練得多就會進步。
我都揀咗5間普普通通唔係心儀嘅學校俾小朋友練習,依家終於操Fit佢喇,佢仍未識講嘢,但逼唔到。做到幾多得幾多。

Wish you all the best of luck

many ppl hold many offers in different kindergartens, any is on waiting list, maybe you can receive the good news soon!

Yurietsui 發表於 12-11-21 18:26
many ppl hold many offers in different kindergartens, any is on waiting list, maybe you can receive  ...

I agree so....  Most famous kg got few thousands kids to apply and intereviews.  I believe most likely they are the same few thousands.....  Except if they are thinking of studing 2 kg at the same time, otherwise some would get admitted soon and more seats will be available.....
So, everyone..... add oil!!!!
Don't give up!!!!

Yurietsui  yes! agreed too  發表於 12-11-21 18:36

不要灰心,明年頭會有好多位放出來,
我有朋上年又是一個offer也沒,
她沒放棄,不斷寫求位信,
甚至打電話求位,最後一間原本已給rejected學校,
竟然有AM offer,而且是港島區一間好出名的學校,
所努力,為了寶寶加油!

JC_mami 發表於 12-11-21 18:34
父母的努力不懈的精神。佩服佩服

引用:不要灰心,明年頭會有好多位放出來,我有朋

原帖由 JC_mami 於 12-11-21 發表
好羡慕

回覆:一個offer都未有!失望!

真係心儀就寫求位信,我細仔in3間,2間waiting,1 pm offer,大家努力!一定有學校收既!

係囉,唔好灰得咁快...未收到信啫,唔等於無...努力呀!一定有書讀

回覆:一個offer都未有!失望!

會有的don't worry

求位信應該幾長,使唔使讃學校或自己小朋友,有冇媽媽可教路指引下

努力, 一定有既!!

回復 JC_mami 的帖子

請問係邊間?可能我都要準備定>.<

醒目開學勳章

唔好灰心呀!!! 我個係12月尾超細女, 暫時in咗3間, 已經有2間收佢... 仲要係港島算唔錯的學校... 好似我咁, 已經會放返其中一間出嚟, 你有機架, 等消息啦!!!

回復 janis836 的帖子

找定一間村校打底~個心都定D`跟住你會好似我咁~終於等到不是waiting~有一間offer~加油~

繼續去面試,加油!

回覆:alovea 的帖子

1月份到應該會有好多學位放返出來!放心!

而家先係11月,唔好咁擔心啦.....應該仲有未收到消息的? 就算收到WAITING的,也會如其它媽媽所講,下年放番D位, SO希望在明天呢!!

‹ 上一主題|下一主題