用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 博藝堂
go

博藝堂 [複製鏈接]

有無小朋友在此畫室學緊?
是否等好耐?
用什麼準則收生?
   2    0    0    1

回復 傑西 的帖子

誰人知

回覆:博藝堂

睇下你小朋友讀邊間學校,我有2個朋友,兩個女同齡,一齊報,諗住有伴,一星期後收一個,另一個等到6個月都冇消息,再申請都冇消息,成日話冇位.但入咗個女話間中都有新人 加入。一個讀x拔,一個讀一間冇甘出名學校。

貢獻勳章

回覆:FennieMan 的帖子

你意思係收左女拔?唔收普通學校?我見佢地申請表要畫畫,是否靚先收?

傑西 發表於 12-11-21 08:52
有無小朋友在此畫室學緊?
是否等好耐?
用什麼準則收生?

我兩小孩學緊,又唔覺揀人喎。我們K2開始申請,預咗要等,K3有位,是上午上堂,其實幼稚園升小一,比較容易有位,因上堂時間不同了,可能有人退學或轉時間
K3升小一時,我們亦要轉時間,若不揀周六周五等繁忙時間,博藝堂都會相就到,我們揀了平日放學後,幸好學校離畫室不遠,時間剛好

引用:你意思係收左女拔?唔收普通學校?我見佢地

原帖由 花仔媽咪 於 12-11-25 發表
你意思係收左女拔?唔收普通學校?我見佢地申請表要畫畫,是否靚先收?

...
係!佢地之前申請喺唔使交畫,浄入表。

回復 MC1128 的帖子

一班有幾多人?用什麼顏料多?
活潑好動是否會被請走?

傑西 發表於 12-11-28 09:11

一班有幾多人?用什麼顏料多?
老實說,透明度好低,可能因只有兩夫婦教,又要教又要處理行政,人手不多,別期望有open class or parents day俾你參觀,家長只能在門口莊下,但人數是合理的,各種作畫作料和繪畫方法都有用,從孩子的作品來看,你會滿意。最近派回的畫作,我很驚訝孩子有這種水平。

醒目開學勳章

himuimui 發表於 12-11-28 10:14
May I know
How old will the center accept application ?
How much for the class ?

上網simply art自己睇下清楚啲

你說回來的作品好,是合理定over了?會否有地方是老師幫手畫?
是否準時落堂?有無畫展?

傑西 發表於 12-12-5 06:13

你說回來的作品好,是合理定over了?會否有地方是老師幫手畫?
雖然我不在畫室內,但肯定不是老師捉刀,孩子咁大,問吓都知。我覺得孩子的畫作有意外驚喜,是他們用了與學校一般作畫的方法概念完全不同的創作手法,沒有作品展,但畫室已是小畫廊,張貼得獎作品

Have any contact no. ? thanks!
‹ 上一主題|下一主題