用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

咁即係individual interview?  我報英普, 千祁唔好來個普通話老師, 若仲要我成group人面前講普通話, 我怕我肉酸嫂...

其實我交表時兩班都剔晒, 但爸爸交form時知道只可選一種, 佢選了英普.  我以為at least會有英同普各一半, 唔知有機會全普.  其實我小朋友語言發展幾好, 英粵都掌握到, 我就係唔識普通話, 覺得佢可以handle到多一種語言又覺得普通話重要所以便報英普.

bearwhat 發表於 12-11-10 12:08
我英粵..group in應該有比分...老師會過來問小朋友咩名...砌咩...咩色...
抽中鬼婆...only問個仔...無問我. ...

咁group in完是否還有individual 呢?  只可以一個家長入課室定只可一個家長入學校呢?  如果係後者, 咁may be可以駕車去, 反正爸爸無得入, 泊唔到車都唔緊要.

我見上年有問家長你點睇怪獸家長, 唉, 呢d唔係咁一般既問題幾難答.

謝謝, 老公實好開心, 唔洗佢入去

唔知有無英普班的小朋友in了, 有否普通話老師in呢?  若果普通話老師都拿住d abc問, 咪好攪笑?

回復 v_vcsl 的帖子

希望我唔好貢"好彩"啦...
‹ 上一主題|下一主題