用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大 埔 邊度有好的幼兒園呢?
樓主: tiktikbb
go

大 埔 邊度有好的幼兒園呢? [複製鏈接]

Re: 大 埔 邊度有好的幼兒園呢?

I have got the same feeling during the first contact with Miss Shum. That's her character. She is passive with parents but she actively communicates with kids. After few contacts with her, she feel free to talk with you. She is the webmaster of the nursery's website. She knows every kids' name. Sorry for only saying something on behalf of her. That's what I observed after my daugther studied there since N1.

Coconut mum,
My son is eleven months already. I want to let him join a playgroup. Would you mind telling me which playgroup does your son join ?

Snowmansuet

Snowmansuet

Thanks for your message and this make me feel better.  

You are looking for playgroup in Taipo, my son has joined the playgroup in Heep Hong Society which I think is quite good, you can try.  Lemon Tree is also ok.

CANONMOM     

CANONMOM,

我見到你寫的, 都唔敢即刻表示意見, 以免好似我只會唱好, 好在都有其他媽媽好似我一樣.
其實我第一次見岑小姐時都覺得佢好cool, 好似好惡咁, 收左表之後一d交帶都冇, 好在我唔係見佢先, 而係見謝主任先, 所以都冇咁hard feeling.  
後來見多左, 佢都幾清楚d學生, 同我講起我個仔, 好似講自己個仔咁興奮, 我都試過諗:"又唔係你個仔, 駛唔駛咁開心呀?!"

學校內所有學生的校內生活照和video都係佢影o既, 有一次, 我睇video見到我個仔同佢隔住個cam傾計.  小朋友d感覺最直接, 如果小朋友都鍾意佢, 咁我都冇理由懷疑.

Thanks Samuel Mom, this further release my bad feeling about ST. PAUL.  How long your son is studying in this school, what is your comments?  My son is now studying Nursery in Zenith for just 3 weeks, however I want to change him to ST. PUAL for K1 in August if St. Paul accept him as he become more naughty than before he start the nursery.  I saw other mom's opinion that their baby become better after entering school, however my son is on the contrary, now he start to kick us when he is in bad temper.  So I do not know whether he is affected by other children in Zenith or any other reason.  I am quite worrying.

Canonmom   

CANONMOM,
我個仔讀N1, 由04年8月入讀, 佢而家3歲3個月, 係班中大仔.
我個仔入學時已經係大仔, 仲未戒片, 不過講野都幾好喇, 得到老師特別照顧, 雖然個仔開始時有些反彈, 但經過班主任同謝主任o既細心指導, 不到10日就戒好片.
讀左一個學期, 覺得個仔自理能力強左, 紀律好左, 好識得同人溝通, 而且返屋企識得講番學校學到o既野俾我地知, 又會講同學仔o既事, 好似好享受學校o既生活.
如果你問我讀左聖保祿會唔會乖d, 我相信老師會俾佢好o既引導, 但小朋友o既反應會係點, 我諗我唔識答你, 或者每個小朋友唔一樣, 以我所見, 老師真的對每個小朋友都很和善細心, 和家長有商有量.
我諗, 如果父母對小朋友管教上有什麼意見, 不妨同老師傾下, 以你小朋友才入學3個星期, 你就覺得有問題, 真係可以問下老師, 小朋友在學校的表現, 會唔會仲未適應, 抑或發生左什麼事, 都未駛太擔心住.
我主觀地覺得, 插班生問題會比較多, 或者適應會差一點.

Thanks Samuel Mom, you remind me that I can talk to my son's teacher to know what's behaviour he is in school.  I hope I can find some ways to teach him to be a good boy.

Canonmom      

我都好苦惱讀邊間好.
心水係 "安基司", 浸信會運頭塘分校同埋富亨村郭碧鳳,都唔知邊間好. 有沒人可以比意見我呢, 今年要報學校啦
頭痛!
:-D

安基斯 !

SLAM

Can you tell the good points for choosing  安基斯 as I am considering this school also, tks

CANONMOM  

Snowmansuet,

Sorry for my late reply as I was so busy these days.

At the moment, my son is attending 基督教服務處"幼兒潛能訓練課程" - only once a week for 10 lessons.  He had joined this course once when he was 7-month-old, then tried a few others.  Finally we go back again this month.  However, since my son is getting bigger and bigger, soon I would like him to attend class for at least twice a week during weekday.  Therefore, I will check Heep Hong Society and Lemon Tree as suggested by CANONMOM, as they are much closer.

I planned to let him join Auntie Lily or Fanny Workshop every weekend.  The reason is that they can help me to get the application form for some Kln Tong's kindergartens.

我個囡囡轉了呢間學校之後, 較以前鐘意返學。而且老師都幾關心D小朋友, 不單是小朋友有問題才打電話給家長, 間中都會打電話給我們, 說說小朋友於學校的近況, 又會問吓她在家中的情況。所以我覺得溝通得不錯。 :wink:

簽名被屏蔽

AGREED with SLAM!!

Coconut,

Thanks !

snowmansuet

Samuel媽,
我非應同你,我細女讀緊N2,細女現在開始轉全日班,老師會主動打電講番細女在轉全日班情況及特別是她在情緒變化,她會了解細女在家情況,作出分析,我自已會配合學校和經常找老師溝通細女成長發展,我自已覺得其他教學老師未必每位都會咁有心為小朋友.
Jumbo

東華三院方麗明幼兒園.雖然它們沒有豪華的裝修,但幼兒學習氣氛非常好.主要以幼兒為本課程讓幼兒主動學習例如以故事形式教學.老師非常專業並會主動聯絡家長了解幼兒情況.膳食健康:食紅米白米飯.有天台作為大肌肉場地

各位想報聖保祿的家長,

我個囡讀緊ST. Paul N1, 兩歳入學. 有半天同全日制.

詳情可瀏覽網頁:
Pls click: 大埔天主教聖保祿幼兒園

我個囡是細囡, 1月插班, 但經過三個星期後已適應學校的生活, 而且很喜愛返學. 我很欣賞老師同工作人員, 都對小朋友很有愛心.  小朋友都很有自信和懂得照顧同學. 我囡囡剛上學時哭, 就有同學仔自動比玩具佢玩, 照顧佢, 可見學校的文化.

我很欣賞學校的網頁, 網頁經常更新, 內容有學習主題, 上學情況, 有照片和短片. 使在職母家長對學校有多d認識, 了解學生在校的情況.

家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

我都好想同大家分享一下我個囡囡今年入讀了保良局廣福幼兒園的所見所聞:
1. 由我帶囡囡去參加該校舉辦既遊戲小組開始, 已感受到所有老師的親切態度, 她們全部都係已受專業訓練同經驗豐富, 因為我旁觀她們如何帶領活動及如何處理小朋友的情緒同行為, 都看得出好professional.
2. 我向老師查詢學校採用的教學法同課程, 她們讓我參閱學校的課程大綱, 我見到好有系統, 因為學校隸屬保良局, 課程編排係由專職的課程發展部門來編寫(我見到那些文件), 亦配合好多教學理論, 不是只用課本教完便算, 而且涵蓋小朋友各方面發展的需要, 我老公個朋友係培訓老師既, 都話課程好全面.
3. 學校以小組形式上課, 每組人數不多, 小朋友同老師可以多些交流, 所以老師好清楚我囡囡的情況, 定期都告知我們她在學校的表現.
4. 囡囡喜歡返學更不在話下, 連星期日都話要返!!!

大埔邊度有好的幼兒園呢?

我將呢個已埋沒了很久的topic叫返上黎係因為我3月會搬去大埔~
而家先幫bb搵n1我都知遲....不過都好想知各位媽媽有無新意見
又或者知道邊間仲有位邊間full左可以慳返唔洗搵呢??
我bb仲要係10月bb= =""要插班...........
many thx~
盈盈已經歲半大啦~~~ 按我睇下盈盈長大圖 如想買到平靚正童裝可以click入我網址睇下~ 按呢度都得 [img align=right]http://i80.photobucket.com/albums/j199/qqtaffy/l.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題