用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗對聖若望
go

玫瑰崗對聖若望 [複製鏈接]

我兒甥今個星期六 in 玫瑰崗同聖若望只差一個鐘,我覺得佢要二揀一,佢媽咪問我意見我都唔識揀,我覺得各有各好,兩間都有小學,但兒甥較活躍係咪玫瑰崗比較適合呢?因我唔識人讀過聖若望只覺比較嚴謹,想問問大家意見!thx

0    0    0    0

回覆:玫瑰崗對聖若望

I will take 玫瑰崗 haha... 我有報聖若望都無去到in

回覆:breadbb 的帖子

點解唔去既

引用:我兒甥今個星期六+in+玫瑰崗同聖若望只差一

原帖由 babeBBDoll 於 12-11-05 發表
我兒甥今個星期六 in 玫瑰崗同聖若望只差一個鐘,我覺得佢要二揀一,佢媽咪問我意見我都唔識揀,我覺得各有 ...
我小朋友在RHS 讀緊PN, 我覺得活躍男孩係幾合適讀rhs。但樓主你兒甥住港島定九龍呢?因為你問是兩個不同區域,返學也會對小朋友有影響的。

回覆:bobo101^*^ 的帖子

兒甥現住香港,如佢地讀九龍學校會搬返去九龍住,佢地只想揾一間合適既學校,另想問玫瑰崗N1有幾多學生? 想知k1有幾多位比外來生

引用:兒甥現住香港,如佢地讀九龍學校會搬返去九

原帖由 babeBBDoll 於 12-11-05 發表
兒甥現住香港,如佢地讀九龍學校會搬返去九龍住,佢地只想揾一間合適既學校,另想問玫瑰崗N1有幾多學生? 想 ...
RHS PN 一班25人,上下午各三班,有六班。K1 每班33-35人,今年有五班,其中一班是全日班。但明年K1開始取消全日班了!會開幾多班K1仍未知道。PN 生直上K1, 少量女生考到一條龍女校有機會離開,但數量不會很多。

引用:Quote:原帖由+babeBBDoll+於+12-11-05+發表

原帖由 bobo101^*^ 於 12-11-05 發表
RHS PN 一班25人,上下午各三班,有六班。K1 每班33-35人,今年有五班,其中一班是全日班。但明年K1開始取 ...
即k1約有60個位?

babeBBDoll 發表於 12-11-5 22:48
即k1約有60個位?

你可以用這個數字去粗略計算! 但實數真係不清楚啊!

how's St Johannes after the new school principal in place ?

引用:I+will+take+玫瑰崗+haha...+我有報聖若望

原帖由 breadbb 於 12-11-05 發表
I will take 玫瑰崗 haha... 我有報聖若望都無去到in
報左先有親戚話唔好 流失量大 同埋main point係要自己入去in我唔想第一間就嚇壞佢影響哂我之後嘅interview當然如果唔係第一間 我都會俾佢試下

回覆:玫瑰崗對聖若望

我都係呢兩間差一個鐘,但系兩間都in咗,不過遲到一個鐘,冇問題。只要有誠意,好多學校會體諒ga

‹ 上一主題|下一主題