用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日又一村面試
樓主: YuiYeeMa
go

今日又一村面試   [複製鏈接]

我大仔讀緊k1,細仔上星期六in,我真係覺得又一村好好,初時我都以為會淺,但係真係一d都唔淺,開學兩個月要認既中文字經唔少,仲要真係每天要做功課,有時夜收工都會擔心阿仔d功課,所以覺得一d都唔易。最重要係阿仔學識好有禮拜,會手擺後面講早晨、唔該!!

juliakmy 發表於 12-11-5 15:34
請問K1認中文字,係要家長自己教定學校教晒番屋企複習?你覺得用字卡認字小朋友難唔難吸收?

...

學校會教,當然返屋企家長都要每天同小朋友溫習!!!我在家都貼滿已教的中文字啊!!

btw, 我細仔都未收到信!!!!!!!會唔會好似上面家長咁講,未收到信就係am呢~?呵呵~

晞晞爸b 發表於 12-11-7 15:00
me 2, 我明日德貞last day 要俾訂
今晚放工返屋企如果再收唔到又一村既信.我明天都唔知去唔去德貞俾錢好.. ...

如果今天未收到,當然都俾左訂先啦,$660買個保障呀!!!

christytyty 發表於 12-11-7 18:13
請問你仔仔讀全日定半日呀?K1既做課要做咩架?

我大仔讀半日,每天都要做1-2張工作紙,有認中文字既貼貼功課,有英文既連線、上色功課,有練渣筆既功課。每星期要溫習2-3個中文字 / 詞,2-3句英文句式。仲有普通話1個音,1-2個普通話詞語、普通話歌仔。

總之,每日都要同佢做功課同溫習。

MicFred  都唔少野喎!  發表於 12-11-9 12:40

CHIHIMNAM 發表於 12-11-12 14:46
Hi misshoiyi,

想請問一下, 英文是每日有 net teacher 教? thanks

係,每天20分鐘,全日班仲正,訓完午睡再加多一個story time, net教~!

CHIHIMNAM  thanks for your reply~~每天有 Net 好吸引  發表於 12-11-13 16:58
‹ 上一主題|下一主題