用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 st. cat interview之後感
go

st. cat interview之後感   [複製鏈接]

啱啱in完 我無咩可以分享 入到去第一係group in玩lego同以往一樣 第二part我諗改左 係家長填問卷老師就問小朋友問題 所以我係完全唔知佢問咩 我只係見到小朋友都有回應佢咋 但題外話 我in完去搵番老公嗰時 見到有個媽媽喪鬧個仔 係大叫嗰隻 點解你唔出聲 點解你開唔到 明明你就開到 我聽到拍一聲 我費事望後面 我唔知係咪小朋友比人打 我希望媽媽可以冷靜d take it easy...嚇親小朋友就唔好

14    0    0    0

回覆:st. cat interview之後感

我in8:30好早 我8:20去到 前面已經超多人 出黎仲多

回復 彈弓狗 的帖子

無問過我問題

問卷都係果d..對學校有咩期望...平時同小朋友做d咩等等

我老公o係mtr撞到佢...繼續鬧..小朋友一路喊一喊比人鬧~講真..佢又勁呀..咁都知自己個仔無答問題...我全程都唔得閒望住個仔...我只係知道佢無答老師叫咩名..我都唔會怪佢..我仲話well done...你無阻住媽媽寫字..好乖呀!!咁細個就比壓力佢..佢大個點算呀...好慘呀真係....

我fd in完都係答左一題..佢話未填完..老師話唔緊要..唔計分o既..唔知係咪呀...但我in果陣我個老師有比時間我填多陣..

有無人分享英普點考..其實我有d後悔無考...

引用:回復+jantan28+的帖子 我都係心不在弦填唔

原帖由 prodott 於 12-11-02 發表
回復 jantan28 的帖子

我都係心不在弦填唔哂
我好努力用心填但真係填得好差 分唔到心

引用:4pcs+自製的,一幅圖過左胶剪成,所以几難

原帖由 BoDingMaMa 於 12-11-07 發表
4pcs 自製的,一幅圖過左胶剪成,所以几難砌
其實我估老師係想睇下小朋友個邏輯能力 睇下腳個位識唔識向地下 個頭應該係邊度 唔一定一下就砌啱 試下佢地睇唔睇到自己砌得唔啱 幼稚園老師說砌puzzle呢1 part係好重要架 深d就puzzle 淺d就手抓板 個原理似

回覆:st. cat interview之後感

補充 我fd個仔上年in收左am..佢無答叫咩名無早晨無講幾多歲 但邏輯好强 唔記得有無puzzle 但佢有show到佢强嘅一面 另外俾圖畫佢搵野都好快搵到 以為無offer 點知一黎就am offer...

引用:其实個砌圖喺一開始老師要佢認嗰樣物件,我

原帖由 BoDingMaMa 於 12-11-07 發表
其实個砌圖喺一開始老師要佢認嗰樣物件,我個仔考嗰個係carrot, 因為掛住填問卷,所以都唔sure阿仔砌得啱唔 ...
但其實我眼見咁多間大部分都座定定架喎
講真座喺度幾分鐘 好難座唔定 正常10個有7 個都座得定會答問題 有3個可能喊可能唔出聲可能要抱行開位

cycream 發表於 12-11-7 10:58
其實就算係sc家長都唔會知學校點收生, 我多數聽人地講KV鍾意收坐定定,乖D學生, 好少人好似botingmama個fd ...

係唷~我諗就算有個方向揀人..每位老師對乖o既定義都唔同.其實真係難....

可能呢個老師覺得你呢一part5分..in另一個可能只係覺得你3分...

唯一可以o既就係等....

其實等呢個過程係最難捱..
\
哈哈~不過anyway..thx cycream share呢d information!

amywon 發表於 12-11-7 11:32
請問你話個仔強?係邊方面?Thx

我諗你誤會左...我唔係講緊我仔..我話我朋友個仔上年in sc有am offer,,佢個仔係邏輯比較強..所以我朋友係覺得因為呢一part所以有offer o既~~~

我從來唔會讚自己小朋友強..我只係講佢比較邊方面好d..邊方面要努力..一山還有一山高...呢個道理我好明架

引用:Quote:原帖由+breadbb+於+12-11-07+發表但

原帖由 hackenleefans 於 12-11-08 發表
我淨係知道如果家長有幫小朋友的話。。。即減10分

...
哈哈 好彩我唔得閒幫佢

‹ 上一主題|下一主題