用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 今天是崇真小學小一面試
go

今天是崇真小學小一面試 [複製鏈接]

今天是崇真小學小一面試, 朋友上星期收到interview信, 今日面試後, 兩星期到會收到面試結果.
但本人八月十四日(跟朋友同時間入表), 但未有收到信去interview, 今日打電話去祟真問, staff 話收到我application , 但未知幾時叫我去interview?  有一排學生是優先處理?

2    0    0    0

回覆:今天是崇真小學小一面試

我都有apply 點解收唔到信?

evasoeeyy  請問小朋友幾月出生? 我個是十二生日的,   發表於 12-9-28 18:47

後面interview 個d 學生, 唔知會唔會小左學位?
我朋友說今天有佰幾人interview, 不一定是祟幼生, 還有其他kg的學生

回復 carriebaby111 的帖子

1月

evasoeeyy  我以為細仔安排後D INTERVIEW  發表於 12-9-28 19:25
evasoeeyy  吓, 這問你幾時入表, 我14/8入表,  發表於 12-9-28 19:25

咁即是有冇得IN?? 明天打去問下先

好似是DEADLINE前幾日入表的,可能分批IN呢? 又或者我們跟本 MET 不到佢地的內部條件?!

evasoeeyy  pm你了, 我報定其他啦, 我不花心機在這間上  發表於 12-9-28 20:02

回復 evasoeeyy 的帖子

我也沒收到

the school will base on first come first serve rule... they have a certain no. of offers for different groups of applicants. i hand in my application in June and had a interview today... it took 2 hrs to finish

evasoeeyy  點解六月又得收表2013〜2014年度小一?我在八月時上網見到可以申請!之前六月份是處理緊2012〜2013小一入學的waiting,  發表於 12-9-29 01:39

回覆:今天是崇真小學小一面試

我個女平時六點放學返屋企吃飯,今日五點半in崇真,餓都八點幾先吃。不過都系我家長無準備好嘢比佢吃!

evasoeeyy 發表於 12-9-28 18:13
今天是崇真小學小一面試, 朋友上星期收到interview信, 今日面試後, 兩星期到會收到面試結果.
但本人八月十 ...
我好似係dead line前入表的,未收信。
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

我昨天都要去崇真面試, 但沒有去, 我好像是6月交表的.

我係7月上旬交表的, 收到信昨日面試, 但沒有去.

evasoeeyy  好奇一問, 為何不去呢? 昨日面試完, 學校講左兩星期有結果! 好快知道  發表於 12-9-29 15:47

Why so many of you give up the interview of TT?  any special reason? the school is not good???

回覆:ABCdoreme 的帖子

係覺得成$3700 學費吾係好值,校舍舊及係大班教學,話係一條龍但又話只會收返7成only 上崇中但祟中又不見得好出色

做人至緊要開開心心 :-D

雖然校舍唔係新,但教學設備好先進,同埋質素高外藉老師數量多,係可與國際學校比較(基本要7、8千/月),當然最好不用錢就有咁既硬件,但是實又唔可以。所以$3700值不值得就見仁見智。

因有其他覺得較好的offer,所以不去了,所以其後的幾間都應該不去.

evasoeeyy  恭喜!甘快已有offer,介唔介意講下邊一間!  發表於 12-10-1 09:30

virgokaren 的帖子

崇真面試安排真令人反感,七月尾入表,完全冇反應,打電話去問,佢話收到。問佢幾時面試,佢話未知。本人認為這是對投考人基本嘅責任和禮貌,崇真連最基本嘅事都做唔好,我點可以交個小朋友比你!面試?唔使啦唔该!

我都系七月下筍入表,完全冇聲氣,咁都得! 就算有信都唔打算去見,無謂浪費時間。

回復 tutik 的帖子

又真係喎!完全無事先安排好面試日期,都唔知幾時先會收到信?

九月二十八日為第一輪面試,係校內生面試(小朋友在該校就讀或兄姊在該校就讀),可能有少部份係校外生。睇返校曆表還有兩場面談日,應該係十月還是十一月,我記不清楚。不過,提醒大家小朋友要考足兩小時1730-1930。
連校內生一樣要參加面試,我知有些幼稚園如在該校就讀就不用面試可直升。

J.Kong  咁誇張, 考兩個鐘 ??!! 有冇人考咗呀, 可以講下流程嗎 ?? thanks.  發表於 12-10-5 10:28
‹ 上一主題|下一主題