用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 傳統名校真的在下跌嗎?
樓主: grace_xian
go

傳統名校真的在下跌嗎? [複製鏈接]

我反而好想知呢位intern 係那一間大學顱讀year four ? 佢finally 都入左u, 算對得住自己啦 !

LML 發表於 12-9-19 19:48
大部份家長都喜歡選名校,有保證嗎。我想仔仔女女讀得開心最重要.....

...

讚成! 最緊要小朋友讀得開心,我女現在好enjoy 番學。今日math quiz 只係錯了一條minor mistake, 我放下心頭大石,之前怕佢唔適應英數。有時唔一定要超級名校先教得有heart ! 我女學校為校制朗誦set 了10堂after school training, 仲要係免費,好感動學校既熱誠,對學生有期望。真係無入錯呢間學校

Rattie 發表於 12-9-20 13:43
叩到門有得揀至可以咁講

Rattie,

其實叩唔叩倒門好睇家長咩心態, 可能一線 (Band 1 A+++ ) reject / 咪試二線 (Band 1A++) / 二線(Band 1B)  都唔得, 就試(Band 1C)... 當然係要七月放榜當天及第二天要叩晒所有target 學校先.

‹ 上一主題|下一主題